sex hikaye

Vágó kurzus az SZFE-n

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2009. május 5. kedd, 23:29

rendezés  


egy oldalon
16-1  /  16


 
2009. május 29. péntek, 18:37 16. | Estevez
Igaz, egy kicsit hozzátesz az ember és akkor teleschola.

Vagy:
http://www.videovagas.hu/page.php?51
 
2009. május 23. szombat, 13:50 15. | dawg
Ez mar igazabol szanalmas, es teljesseggel gyerekes.
 
előzmény: Jolka #14
 
 
2009. május 23. szombat, 12:54 14. | Jolka
Hahó!
Itt is ti anyáztok? Akkor bocsi...
 
2009. május 9. szombat, 20:29 13. | Minovics
Erről a Sorsvonalakról nem is tudtam. Megnéztem a honlapot, tényleg elég profinak tűnik, őszinte elismerésem.

Hogy miért nem segítenek nekik a szakmából? Biztos „nem kommuniáltak megfelelően”! :)))
Az SZFEsek, meg az előnyös családi kapcsolatokkal rendelekezők persze tök mindegy, hogy hogyan kommunikálnak, úgyis az „ölükbe pottyan” (olykor-olykor szó szerint) a megfelelő kommunikációs partner...

Ja, és egy kis adalék a filmes oktatás kérdésköréhez:

„70/F. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja az állampolgárok számára a művelődéshez való jogot.
(2)A Magyar Köztársaság ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező általános iskolával, képességei alapján mindenki számára hozzáférhető közép- és felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők anyagi támogatásával valósítja meg.”

LOL

 
előzmény: dawg #12
 
 
2009. május 8. péntek, 14:26 12. | dawg
Valamit valamiért, szokták mondani.

Ha valaki pedig úgy gondolja, hogy az itthoni filmes szakma nyitotabb lesz, akkor üzenem neki, hogy egy barom és ne az édesdrága unokaöcsikéjével példázzon. Az pedig, hogy ők perspektívát váltsanak arra várhatunk, túl jól érzik ők ott magukat, ahol vannak.

Meg lehet nézni a Sorsvonalak stábját, az is eléggé megszenved azzal, hogy azt az egyetlen filmet elkészítse. Persze példaértékű amit csinálnak, hiszen már vagy 3 éve dolgoznak a cuccon, és eddig még nem adták fel. Továbbá érdekes módon ott sem segít nekik senki a szakmából, a színészeken kívéve. Na vajon miért?

Ahogy én látom, itthon csak az elég keményfejüek tudják áttörni ezt a rohadt védőfalat. Persze némi összefogással zavart lehetne kelteni a rendszerben, csak hát a kérdés az, hogy ott is a vezetőkön kivül másnak lennének-e további esélyei.
 
előzmény: Minovics #11
 
 
2009. május 8. péntek, 12:43 11. | Minovics
„Tudni kell időben lelépni.”-ez a magyarok tehetségének titka, mondta valamelyik külföldre szakadt (talán Nobel-díjas) hazánkfia. Sok igazság van benne.

Én azért úgy látom, hogy túl a nyilvánvaló előnyökön (nyelvtanulás, látókör-szélesítés, stb.) valójában elég veszélyes dolog hosszabb távon külföldön dolgozni/tanulni. Okoz némi skizofréniát az embernek. Lelki alkat kérdése is, nyilván. Én például lokálpatrióta-típus vagyok. Magyarul: csak azért mennék ki, hogy visszajöjjek.

Másrészről nincsenek illúzióim a hazai (köz)állapotokat illetően. A főfaszfejekkel-való-kapcsolatteremtés terén is vannak tapasztalataim. Túl vagyok a holtponton – egy szavukat sem hiszem. Még az amúgy jól funkcionáló emberismeretem is csődöt mondott. Többet feltételeztem valakiről, mint ami valójában. (Többnek gondoltam nullánál.)

Sok értelmesnek látszó ember gondolja úgy, és hangoztatja, hogy ma egyre „nyitottabb” lesz a hazai filmes szakma. Nincs ebben semmi különös: belülről lehet, hogy nyitottnak tűnik, ami kívülről nézvést zárt. Csakhogy a dolog lényegének megismeréséhez nem nekem, hanem nekik kéne tudniuk perspektívát váltani.
 
előzmény: dawg #10
 
 
2009. május 7. csütörtök, 23:54 10. | dawg
A probléma az egészben ott van, hogy ha egyszer kimegy az ember, akkor nem szabad hazajönni. Teljesen mindegy milyen nagynevű iskolát végzett az ember, ha nincs kapcsolata valami főbb belterjessel itthon, akkor nem tud egyről a kettőre lépni.
Persze ezalól kivétel az aki egyszerűen csak agresszívan nekivág az útnak, mert annak, ha elég kitartó, valószínüleg sikerül.
Az meg megint csak más kérdés, hogy lesz-e itthon nézettsége az illetőnek, illetve, hogy egyáltalán érdemes-e ennek a rétegnek bármit is csinálni. Csak az egyszerűség kedvéért, a válasz: NEM.

Ha úgy érzed van némi tehetséged, akkor felejtsd el magyarországot.
 
előzmény: Minovics #9
 
 
2009. május 7. csütörtök, 19:43 9. | Minovics
Köszönöm az ötleteket. Lehet, hogy érdemes lenne nyitni egy új topicot, ahol azok, akik vettek már részt külföldi oktatásban, megosztanák tapasztalataikat a nagyérdeművel, ha van kedvük és idejük. De mondjuk ismerve ezt a fórumot (nagyjából csak akkor hemzsegnek a hozzászólások, ha egymás egzisztenciáját próbálják lerombolni a jó nevű kommentelők), nem hiszem, hogy túl nagy sikere lenne.
Persze az is érdekes kérdés, hogy miután hazajöttek, hogyan tudták hasznosítani a megszerzett tudásanyagot? Merthogy érvényesülni nyilván akkor is csak outsiderként lehet, ha egyáltalán.

On:
Hiba volt, hogy a vágókurzus tanmenetét nyilvánosságra hozták. Egy idegennyelvű szakkönyből (csak azért írom, mert magyarul tudtommal nincs ilyen) ezeket az ismereteket el lehet sajátítani otthon. A „gyakorlat” akár érhetne is valamit, biztos jó szakemberek vezetik, de az meg csak egy alkalom.
 
előzmény: Gergely80 #7
 
 
2009. május 7. csütörtök, 15:53 8. | [tsg]
csak hogy a vágókurzusról is szó essen:
amikor elolvastam, hogy 85ezer, azt gondoltam ez komoly.
aztán elolvastam, hogy 5 nap, és már tudtam, hogy vicc.

nem értem, hogy vajon kinek szánják ezt...
mert ha gazdag műkedvelőknek, akiknek nincs jobb dolguk, azt mondom, oké. de ha hasznosítható tudást akarnak átadni (márpedig ennyi pénzért illene...), arra nem hogy kevés, inkább azt mondanám, hogy lószar. már ha ilyen csúnyán beszélnék.
 
2009. május 7. csütörtök, 14:44 7. | Gergely80
Lehet próbálkozni Bukarestben is, csak románul kell tudni hozzá kicsit, vagy angolul. Nagyon szivesen fogadnak szerintem külföldieket is. Nincs értelme évekig kinlódni Pesten, úgysem fognak felvenni.
 
2009. május 7. csütörtök, 13:56 6. | dawg
Nem csak most :D

Amit én mondani tudok: külföld. Ott legalább értékelik az embert és nem az számít, hogy kicsoda apuci-anyuci. Csak hát az meg nem egy olcsó mulatság..
 
előzmény: Minovics #5
 
 
2009. május 7. csütörtök, 11:04 5. | Minovics
Persze, persze, tudom. Azért kivételek mindenhol akadnak. Én szerettem volna az lenni – nem jött össze. Kevés voltam ahhoz, hogy személyemmel megcáfoljam az SZFEről kialakult sztereotípiákat. De ha valaki azt mondja, hogy a tehetségtelenségem, vagy az alkalmatlanságom miatt alakult így, körberöhögöm. Vagy elküldöm a picsába.

Hazudni sokféleképpen lehet. Lehet elegánsan, lehet silányan és lehet pofátlanul. Az idézett szöveg ez utóbbi kategóriába sorolható.
Az SZFE most pont úgy viselkedik, mint a legrosszabb kurva.
 
előzmény: dawg #4
 
 
2009. május 6. szerda, 22:14 4. | dawg
Seggnyalás és szakmabeli kapcsolat, aki betol az egyetemre.

Máshogy nem sikerülhet..
 
előzmény: Minovics #3
 
 
2009. május 6. szerda, 14:20 3. | Minovics
Nem terveztem hozzászólni, de valamin megint felbasztam az agyam...

"Az asszisztensi tanfolyam bevezeti a hallgatókat a filmkészítés elméleti és gyakorlati „előszobájába", hogy a rátermettek, felkészültek és tehetségesek alkalmasakká váljanak – megfelelő ambíció esetén – a SZFE rendező szakainak felvételi vizsgáira.."

Örülök, hogy van egy hely, ahol tudják, és közlik is a leendő felvételizőkkel, hogy mi alapján válik valaki alkalmassá a felvételi vizsgára. Mert az Én alkalmatlanságomat még egyszer sem INDOKOLTÁK meg (azaz nem adtak arra vonatkozó információkat, hogy milyen képességeimet fejlesszem, hogy mondjuk a következő alkalommal - kb. 3 év múlva - nagyobb eséllyel indulhassak).


 
2009. május 6. szerda, 01:25 2. | wilde screen
 
2009. május 5. kedd, 23:29 1. | dawg
Szánalom.

nka emblema 2012