sex hikaye

Worxombat - Filmes mesterkurzus

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2008. február 26. kedd, 21:10

rendezés  


egy oldalon
13-1  /  13


 
2008. június 20. péntek, 20:58 13. | Minovics
Köszi!
Azért továbbra is szivesen olvasnám résztvevők értékelését, véleményét, benyomását...
 
előzmény: admin #12
 
 
2008. június 20. péntek, 17:28 12. | admin
minovics:
itt egy (érintőleges) beszámoló: http://nol.hu/cikk/493066/
üdv:
filmhu stáb
 
előzmény: Minovics #11
 
 
2008. június 20. péntek, 17:21 11. | Minovics
Járt valaki rá, ai olvassa a fórumot? Megköszönném, ha írna egy rövid (élmény)beszámolót.
 
2008. március 1. szombat, 14:31 10. | Minovics
OK, bocs, ja, azon már ne vesszünk össze amiben egyetértünk. De mondjuk azért itt is van felvételi nyilván, kíváncsi volnék, hogy mi alapján válogatják ki a személyeket. Mindenesetre akinek van szeme, az ingyenélőket így is ki tudja szűrni. Szerintem.
 
előzmény: torolt felhasznalo #8
 
 
2008. március 1. szombat, 10:13 9. | torolt felhasznalo
Szerintem sok a 240-en. Lehet, hogy egy átlag képzés ennyi, de én azt is soknak tartom. Ez persze nem igazán vita-alap, mert melyik szebb szín: a piros, vagy a sárga? Szóval ez ma Magyarországon sok pénz, és ezért tulajdonképp networkinget kap az ember, még csak nem is papírt. Persze előbbi ma már többet ér, de akkor is...

Pedig szerintem ez érdekes lenne, mert ez egy szakmai kurzus - és valahol mérni lehetne rajta, hogy ki az, aki iránt érdeklődés van, és ki az, akinek a módszerei vagy a filmjei leginkább kíváncsivá teszik az embereket. De abban igazad van, hogy az összehasonlító üzemmódra tör a kurzus, és az így a legjobb. Szóval egyetértek.

Biztos, hogy sokat tudnék tanulni belőle, csak sajnos ma már nem tudok egy szabad szombatot csinálni magamnak. Szóval igen, 10 éve még talán. De ma már a 240ezer is másra kell. Remélem sikeres lesz a kurzus, és sokan érdeklődnek majd iránta. De ha ezt olvassák a szervezők, 2 dolgon (az összegen és bejelentés dátumán) a következő alkalomra azért nem ártana elgondolkozniuk. Ha valaki ott lesz, mindenesetre izgatottan várjuk, hogy mit tapasztalt, és hogy milyen élményekkel/tudással gazdagodott.
 
előzmény: ukiyo #6
 
 
2008. március 1. szombat, 10:01 8. | torolt felhasznalo
Az ingyenélő az az ember ebben a kontextusban, aki bejelentkezik egy kurzusra, mert milyen jó buli és ingyen van, blokkolja a helyet más elől, akit komolyan érdekel, és aztán nem megy el. Vagy aki csak azért megy el, mert ingyen van. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, Minovics. Én is egyetértek, hogy irreális a pénz ennyi idő alatt, szóval 3-an gondoljuk ugyanazt. De tény, hogy vannak olyan emberek, mint amiket az előbb leírtam, és emiatt igenis kell az, hogy legyen tandíj. Hidd el, hogy jó az. Csak nem ennyi, mert ez tényleg túlzás...
 
előzmény: Minovics #7
 
 
2008. február 29. péntek, 13:56 7. | Minovics
Nekem is csak a MÉRTÉKKEL van a bajom. 100 ezret össze lehet keresni 2 hónap alatt az achanban is rabszolgamunkával, igaz, lehet, hogy a próbaidő végén kibasznak, de a 100 ezer akkor is megvan. Ez lehet, hogy személyes probléma, de sokan vannak így (ez tény) és egy kis (a helyi viszonyokat figyelembevevő) szociális érzékenység azért nem ártana néha.
Az "ingyenélők" kifejezést egy kicsit erősnek és igazságtalannak érzem a mai magyar viszonyok mellett, mert igenis sokan vannak abban a korosztályban, akiket ez érdekelne, akik úgymond napról napra élnek, fizetik az albit, a rezsit meg a kaját és félretenni nem tudnak. Szóval nem hiszem, hogy ezeket az embereket "ki kéne szűrni".
Hogy hova megy a pénz? Nekem az a tippem, hogy a nagy része az SZFEnek (és még az is tippem, hogy ez az egész buli az SZFE támogatásáért lett kitalálva. De cáfoljanak meg).
Az viszont szerintem meg jó, ha valaki olyat is meghallgat, aki nem 100százalékosan érdekli, ezzel is tágul a tudása, toleranciája stb. Persze attól függ, hogy mennyi pénzért...
 
előzmény: torolt felhasznalo #5
 
 
2008. február 29. péntek, 13:50 6. | ukiyo
hello,

az időponttal kapcsolatban tök igaz amit írsz, valóban több időt kellett volna hagyni.

Én a 240-et nem tartom soknak - félreértés ne essék: nekem most 24ezer is sok lenne :) - mert egy átlag 3 hónapos felnőttképzés ennyi szokott lenni, legalábbis a képzőművészeti jelegűek, amelyeket én ismerek (viszonylag).

Annak, hogy nem alkalmanként van a fizetés, nyilván számos oka lehet, pl a szervezőknek jóval egyszerűbb, nem állhat elő olyan helyzet, hogy valakihez 500an akarnak menni, valakihez csak 5en stb.stb. Valójában fogalmam sincs az okokról, de ha el akarnék végezni egy ilyen kurzust, akkor lenne értelme, ha mindegyikre mennék (mert 1 rendező módszerének megismerésére valószínűleg kevés az 1 nap, ezért csak összehasonlító jelleggel látom értelmét a dolognak).

Innen kezdve ez a 'hallgató megválogatja a mesterét' szerintem nem áll: mert egy mester/tanítvány viszonyhoz az 1 nap biztosan kevés. Szerintem mestert ÍGY nem lehet választani: ha pedig ez lehetőség a megismerkedésre, nos, ennél van olcsóbb és jobb módja is a dolognak.

Amit én javasoltam - vakon - az arra vonatkozik, akinek nincs egy vasa sem. A te ötleted is abszolút méltányolható, csak szervezési és egyéb kérdéseket/problémákat vet föl, amelyekre fent utaltam. Nem azt mondtam, hogy 'ingyen' vehessen részt a kurzuson, hanem azt, hogy mint 'akármi' (segítő, kábeles, vízhordó/vízköpő) lehessen jelen. Ezt pedig csak az adott rendezővel tudja megbeszélni, ha.

egyébként nem tudom, kinek írtam, ezért csak ötleteltem, mert a durcáskodásnál valószínűleg CSAK jobb megoldások vannak. Nyilván nem te vagy a célközönsége egy ilyen képzésnek, meg nem is én; ami nem azt jelenti, hogy nem tudnánk tanulni belőle valamit. De 10 éve valószínűleg elmentem volna, vagy megpróbáltam volna.
 
előzmény: torolt felhasznalo #5
 
 
2008. február 29. péntek, 12:42 5. | torolt felhasznalo
Hali!

Én egyet is értek azzal, amit mondasz, meg nem is. Nem, Amerikában sem adják ingyen a filmes diplomát. Aki filmes akar lenni, annak ott is csengetnie kell. Ugyanakkor Magyarország nem Amerika, és az ilyen jellegű kezdeményezéseket talán nem ártana egy kicsit másképp. Először is például időben. Az itteni post feb 26-ról szól. Szerintem egy ilyen dologra minimum 2 hónap laufot kellene hagyni. Nekem sem égeti most 240,000 forint a zsebemet, bocs. De két hónap alatt lenne lehetőségem előteremteni, vagy átgondolni honnan gazdálkodható ki. Másrészt 240,000 forint az egy kicsit sok ezért a dologért. Tekintve, hogy minden rendező egyszer jön, aligha hiszem, hogy a pénz nekik kell. De akkor kinek is. Azért szorozzunk 20-szal, az majdnem 5 milla, ami ebből bejön. Mire kell öt milla? Vagy mit kapok én érte. 35-re forgatok? Hát én lemondanék róla, ha ezért csak 100 lenne a kurzus ára. Szóval pénzt lehet, sőt, kell is kérni, mert az szűri az ingyenélőket. De azért ésszel. Kíváncsi lennék egyébként, hogy ebben a zsében benne van-e az ebéd, vagy nincs?

Vagy mondanék még egy megközelítést, aminél az árfolyamon nem kell változtatni - miért nem úgy csinálják, hogy alkalomra fizetsz. Akire kíváncsi vagy, ahhoz elmész, kirakod a 20 pézt, meghallgatod. Kétlem, hogy mindenki mindenkire egyformán kíváncsi lenne, azzal együtt, hogy biztos, hogy mindenkitől baromi érdekes dolgokat lehetne tanulni. De akkor a hallgató válogatja meg a mesterét, és tényleg azért fizet, amire 100 százalékosan kíváncsi. Ilyen anyagi helyzet mellett és ilyen árakkal, ez szimpatikus megoldás lenne. Miért vegyem meg az egész kartont, ha nekem csak a zöld meg a sárga kell? És ez egyenesebb lenne, mint a Te javaslatod, amit szintén támogatok, csak fair is fair alapon, ez így megszűntetné a feketegazdaságot is. Vagy nem?
 
előzmény: ukiyo #4
 
 
2008. február 27. szerda, 18:49 4. | ukiyo
az 'igazság' -ért azért annyit tehetünk, hogy ahol módunk van rá, annak megfelelően járunk el. Szerintem itt nincs módunk, de ha és ahol a mi kezünkben van/volt/lesz a döntés, ott ne feledkezzünk meg ezekről az érzésekről. (nem vonom kétségbe természetesen, hogy ezt te is így érzed/csinálod)

van egy tippem, hátha bejön: szerintem a felsorolt nevek között minimum van 5-6, akihez személyes tapasztalatom alapján fordulhatsz esetleg olyan ötlettel, hogy hozzájuk belesnél/bedolgoznál akár a kurzus ideje alatt is. De ez természetesen rajtuk múlik, nomeg rajtad, hogy mennyire komoly az érdeklődésed, és mit tudsz érte tenni (kezdetben pl magad alá gyűrni személyiséged kevélyebbik részét). Szerintem a dolog megpróbálható, ha belevágsz, sok sikert hozzá!
 
előzmény: Minovics #3
 
 
2008. február 27. szerda, 18:28 3. | Minovics
Csá!
Természetesen igazad van, semmi sincs ingyen, sem itt, sem más művészeti ágnál, sőt a sportnál se. (Annál meg mondjuk mégúgyse)
Én csak egy kicsit aránytalanul soknak éreztem az összeget - van akinek évekig kell gyűjtenie ennyi pénzért. Van, aki meg zsebből kifizeti. És ez az igazságtalanság = esélyegyenlőtlenség. Mondom: tudom, hogy ez máshol is így megy, sőt. És én azt is felháborítónak találom.
Szóval, nem kell itt senkinek dolgozni sokat, egy nap buli gyerekekkel, és csak azért mert nagy nevek, dőlhet a pénz. Igaz nem tudom hova, de feltételezem, hogy nem az éhező/aidses/rákos gyermekek javára. (Na jó, ez övön aluli volt.) Ilyen buliban elvileg nem veszek részt, pedig amúgy meg érdekelne.
A forgatással kapcsolatban: voltam már, és tényleg sokat lehet tanulni. (Bár ilyen nagyágyúkhoz azért nehezebb bejutni.) Szóval ebben teljesen igazad van.
 
előzmény: ukiyo #2
 
 
2008. február 27. szerda, 17:43 2. | ukiyo
szia

tudom szar szöveg de semmi nincs ingyen.
de valóban igaz ez?

Próbáltál forgatáson dolgozni? Elég jól is fizet, sokat lehet belőle tanulni, ráadásul félre lehet belőle tenni ilyen kurzusokra (vagy: el lehet közben dönteni, hogy van-e értelme számodra egy ilyen jellegű képzésnek). Mindenesetre jóval olcsóbb, mint pl a NYFA képzése volt, de az SZFE-n is van ennyi egy félév (még több is).

Valójában komolyan gondolod, hogy ingyen járna neked (vagy bárkinek) ilyen jellegű képzés? Szerintem ha fontosnak érzed valahogy áldozd be, pl adj el valamit vagy gyűjtsd össze, kérj részletfizetést, kérdezd meg van -e pályázat stb. de ingyen valószínűleg nem lesz ilyesmi (sehol).
 
előzmény: Minovics #1
 
 
2008. február 26. kedd, 21:10 1. | Minovics
Íme a rengeteg lehetőség egyike (a tanulásra).
Annak, akinek van hozzá pénze.

nka emblema 2012