sex hikaye

Játékfilmes vita

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2005. szeptember 9. péntek, 14:32

rendezés  


egy oldalon
34-15  /  34


 
2005. szeptember 24. szombat, 01:11 34. | torolt felhasznalo
Mi az, hogy nincs jó magyar film?
Te megnézed az összes magyar filmet minden évben?
És évek óta nem találsz egy jót sem? Azért ez egy kicsit sok, meg ez a filmes handa-bandázás. Mit fogsz leleplezni kislány? Maximum a saját hülyeségedet. Verd csak bőszen a billentyűket, a világot innen, egy fórumból még senki sem váltotta meg. Ore et labora, tudod! Fel a munka hímes mezejére, vagy vesd ide a filmográfiád, hadd tudjuk meg mi a jó film! Oszd a népet!
 
előzmény: torolt felhasznalo #33
 
 
2005. szeptember 23. péntek, 00:04 33. | torolt felhasznalo
Evetke13 hozzászólását a filmhu moderálási elvei miatt töröltük.
További jó fórumozás!

Üdv:
filmhu

Hihi...másodszor is kitöröltetek?
Hol itt szólásszabadság? Semmi csúnyát nem irtam, csak az igazságot, amit egyesek nem akarnak hogy kiderüljön, mert nekik igy jó, ezért innen törlitek, és ámitjátok a népet...?Minek van itt akkor fórum?Most pikkeltek rám mi, akár mit irok ki fogjátok törölni?Ugyis Én fofok nyerni, és leleplezem a magyar filmgyártás bandáját...
Ne akarjátok már arról meggyőzni az embereket, ami most nincs: Jó magyar film!!!

Nevetségesek vagytok

 
2005. szeptember 19. hétfő, 12:59 32. | torolt felhasznalo
Evetke13 hozzászólását a filmhu moderálási elvei miatt töröltük.
További jó fórumozás!

Üdv:
filmhu
 
2005. szeptember 18. vasárnap, 21:54 31. | torolt felhasznalo
Üdv,

kár, hogy azt nem tudni, hogy saját nemzetük mennyire értékeli a filmjeiket. Gondolok itt arra, hogy minden, amit a történetmesélésről meg a látványról írtál, az nekünk (és európának, és amerikának) egzotikus, de vajon ők maguk milyennek látják? Mert ha büszkék a munkáikra, az nyilván nyomot hagy a finanszírozáson és a médiatámogatáson is. Ennek pedig egyenes következménye a magas nézőszám. Ez pedig öngerjesztő folyamat lehet...
 
2005. szeptember 18. vasárnap, 20:24 30. | torolt felhasznalo
Sztori, látvány, alakítás mind együtt. Viccet félre téve, egyrészt azt látom, hogy mindent tudnak, amit Európában vagy Amcsiben megcsinálnak. Viszont nincsenek beleragadva valami stílusba, iszonyat könnyedén és ugyanakkor jó érzékkel váltogatják a különféle filmnyelvi eszközöket. De ami ennél is fontosabb, van mondanivalójuk. Szerintem itt van a kutya elásva. A mi világunk a távolkelethez képest kifáradt, vagy görcsösen erölködik. Ott meg még hihetetlen erő, lendület, és ennek megfelelően szellemi frissesség van. Aztán persze használják az évezredes hagyományaikat, mind a történetmesélésben, mind a képalkotásban. Amúgy meg biztos kurva sok filmet készítenek, és abból mi csak a legjobbakat látjuk. Egyébként teljesen laikus vagyok, tehát fogalmam sincs, hogy milyen rendszerben gyártódnak ott a filmek, csak tippelek, hogy van nagyon komoly állami szerepvállalás, és komoly magánfinanszírozás is egyszerre.
 
előzmény: torolt felhasznalo #28
 
 
2005. szeptember 18. vasárnap, 18:17 29. | BG
Demeter Máton vigyázz, mert ha így folytatod, legközelebb fölvesznek!
 
előzmény: torolt felhasznalo #28
 
 
2005. szeptember 18. vasárnap, 17:37 28. | torolt felhasznalo
Üdv!

Látom jól esik - meg persze nem is túl bonyolult - egyszerűsíteni, és két helyes kis csoportra osztani a világot, de ez most - még ezen a szinten is - megbukott. Megsúgom: a jegyért mind fizetünk. Mind nézünk, pénzért, filmeket.

Tudom, hogy te megmondtad: amin bealszol: az vacak, amin pediglen ébren maradsz, az rendes film. Ha netán más, esetlegesen kifinomultabb észrevételeken alapuló vélemény is érdekel, azért kérlek, ne haragudj. Kívánok kellemes, és szabad mocsarasítást, jól táplálja a dög és a fekália, szóval nem kell hozzá túl sok fantázia és ihletettség.

WB: szerintem igazad van abban, amit írtál már korábban is a "magyar kritikáról". Talán jót tenne, ha művelői - tisztelet a kivételnek - művészi - alkotói igénnyel állnának hozzá feladatukhoz. Ha hozzá akarnának tenni valamit az igenis közös ÜGYhöz, és kevesebb lenne azok száma, akiknek - vélhető okokból - "megkeseredett szájukban a kenyér s a bor ecetté lett asztalukon."

Azt leírhatnád, hogy mely ázsiai filmekre gondoltál, és főként azt, hogy mi volt az, ami a szemedben ütőssé tette iket (sztori, látvány, alakítás, vagy mind együtt), és hogy e pozitív tapasztalatokat miként lehetne itthon hasznosítani.
Demeter Márton
 
2005. szeptember 18. vasárnap, 16:16 27. | torolt felhasznalo
Lenyűgöző, mikor a kultúrateremtő lángelmék ily erős koalíciókat kötnek azok ellenében, akik bemennek a moziba, kifizetik a jegy árát, és odáig merészkednek, hogy bealszanak a vackokon, vagy kijönnek, mert láttak már rendes filmeket is (elég sokat), ezért nem kívánják benyelni a vackokat.

Tudom, azért kellene kínosan érezni magam, mert egyesek memóriazavarban szenvednek ("ööö, mit is mondtam?"), vagy nem értik meg az írott szót, vagy lüke kérdéseket postolnak, meg értetlenkednek rendületlenül.

További boldog kultúrateremtést és sok-sok sikeres pályázatot kívánva maradok,

TPMNYEHSZM
(tízujjas petyhüdten magabiztos nyilvánosság előtt hallgató szabad mocsarasító)

(csak tudnám, mi is az a "petyhüdt magabiztosság", meg a többi értelmetlen kifejezés, ami alant sorjázik)
 
2005. szeptember 18. vasárnap, 12:40 26. | torolt felhasznalo
A magam részéről úgy vélem, hogy azok gondolatai, akik a magyar film helyzetéről való vitában odáig bírnak eljutni, hogy X.filmje és Y. pénzosztó döntései neki tetszenek-e azok pont annyira érdektelenek, és jelentéktelenek, mint a magyar filmek sajnos jelentős része. Hogy gond van, nem vitatom. Viszont jó lenne kissé indulatoktól mentesen, amit a moziból kijövet még elfogadok, gondolkodni. Hisz nem csak egy-egy un. "protekciós" rendező filmjével van baj, hanem rendre születnek kifejezetten rossz vagy csak éppen hogy nézhető alkotások. De nem csak kis hazánkban van ez így szerintem, hanem ez sajnos egész Európát jellemzi. Sőt Hollywoodból is rémesebbnél rémesebb filmek kerülnek ki, amik Amcsiban is sorra megbuknak. Talán még az ázsiai filmekben reménykedhetünk. Én legalább is onnét látok igazán ütős dolgokat.
 
2005. szeptember 18. vasárnap, 04:00 25. | JA
Kedves Demeter Márton - ukiyo!
Sajnos az itt nyitott topicok többségének az egyetlen célja az, hogy szabadon mocskolódhassanak azok, akik a nyílvánosság előtt (értsd: nem virtuálisan) hallgatnak.
A fejben megvívott hősi csatákról, és a véges - ráadásul törékeny - életről írott példázatod szerintem is tök jó volt.
Üdv:
Janisch Attila
 
előzmény: torolt felhasznalo #24
 
 
2005. szeptember 17. szombat, 22:12 24. | torolt felhasznalo
Üdv!

Remélem, hogy e rendíthetetlen karakter még sokáig legitimálja jelenlétével azon fórumokat, melyeket petyhüdten magabiztos kijelentéseivel oly eredményesen mocsarasít.(lásd: szájtépés filmszakadásig vita)

Másfelől arra kérném a hozzám hasonló értetlenkedő és lusta agyakat, akik ostobaságukban meg merészelik kérdőjelezni egy oly becses elme tetteit és szavait, aki tíz kicsi ujjával osztja ketté a világot értelmes és kevésbé értelmes szigetté, hogy vállalják azt az óriási kockázatot, hogy csúnya sértéseket :) kelljen virtuálisan elszenvedniök.

Persze ha valakit még érdekel az eredeti téma.


 
2005. szeptember 17. szombat, 17:38 23. | torolt felhasznalo
Ukiyo:

semmi baj, előzékenységem határtalan, türelmem végtelen, segítek én szívesen, értelmezhetővé teszem az egyébként is nyilvánvaló és szögegyenes kijelentést.

1. A filmhu munkatársa beszámolt az eseményről, közzétette a legfontosabb pontokat. Hú.

2. BG rendkívül szemléletes példáját használva, ismerem az éttermet is, a szakácsot is, a vendégkört is. Tudom, mit kotyvaszt a séf ebben a "magyarfilmes" boszorkányhonyhában, és kik a segédek. Nem kell ahhoz erős jellem és rendíthetetlen karakter, hogy valaki azt mondja: ebből ugyan nem kérek, ide be nem teszem a lábam, mert pusztán a megjelenésemmel is legitimálom ezt a bohózatot, atyamesterként fogadom el ezeket a semmiféle tiszteletre nem méltó figurákat, és a végén nem csupán szégyenkeznem kell magam és a világ értelmesebbik része előtt, de még össze is keverhetnek ezekkel az izékkel. Hát ebből nem kérek.

Na ezért mertem leírni azt, amit. Ne kelljen már magyarázni azt, ami egyébként is teljesen nyilvánvaló, mert egyfelől ez valami hi-he-tet-le-nül vérunalmas tevékenység, másrészt az értetlenkedő és lusta agyakkal amúgy se lehet mit kezdeni, mindörökre azok maradnak.
 
előzmény: torolt felhasznalo #21
 
 
2005. szeptember 17. szombat, 13:48 22. | BG
Ha már voltál ott elégszer, akkor tudhatod, hogy rossz a szakács, sőt, a házigazdát is ismerheted eléggé. Hadd ne kelljen századszor is szembesülni ezzel ahhoz, hogy véleményt formálhassak.
 
előzmény: torolt felhasznalo #21
 
 
2005. szeptember 17. szombat, 02:58 21. | torolt felhasznalo
Üdv,

Örülök, hogy nincs bajod velem, és ez kölcsönös.

Ha elolvasod a hivatkozott topicot, láthatod, hogy MIT és MIÉRT írtam. Nem sikerült elérnem, hogy a hosszú acsarkodás helyett megnézzük egymás filmjeit, épülésre - okulásra.

Itt azonban folyik egy vita, mégpedig egy vitáról, ami lezajlott, és amelyre meghívás érkezett. N.A. kijelentheti, hogy könnyű volt nemet mondani, az viszont számomra értelmezhetetlen, hogy véleménye mégis van róla.Ha meghívnak vacsorára, visszautasíthatom, de nem mondom másnap, hogy pocsék volt a szakács.

Az egyik diplomamunkám televíziós kommunikáció területén készült, így egy évig minden TV -s, úgynevezett "betelefonálós" műsort néztem. Kedvencem:

(agresszív, középkorú női hang)
- Mi ellen tüntetünk holnap, Karcsikám? Mert ott a helyem!

Nem örülök, hogy egy olyan téma közepére, amelyről egyébként kulturált, hasznos vitát lehetne folytatni, bekerül egy "idézet". Így könnyű. Valakinek mindig kell, hogy a "kurva anyja" legyen. De a festett cél: puszta semmi.

Az, hogy egy hozzászólást kiragadva, gyökereitől megfosztva, saját szövegedbe ágyazva kínálsz, kommunikációs és morális szempontból is
közönséges csalás. Ezt nem GF védelmében mondom, hanem a romboló, önpusztító, értelmetlen és univerzálisan hatástalan fúriadüh ELLEN.

BG, ezt csak neked, mert nincs bajunk egymással: Ha valakit - hatszázadmagammal - "mesteremnek" szeretnék az elkövetkezendő 5 évre, akkor miért vennék részt szakmai gyalázásában 1 hónappal a felvételi döntés után? Ez nem védelem és nem elfogultság (csak primitív, ódivatú, de remélem megbocsájtható (ön)becsület.)

Amúgy köszönöm, amit a példabeszédről írtál, gondolkozni fogok rajt'.
Demetermárton
 
előzmény: BG #20
 
 
2005. szeptember 16. péntek, 23:55 20. | BG
Bocs, most látom csak, hogy ki is vagy. Nemrég arról írtál, hogy nem vettek föl a filmművészetire, és hogy milyen bántó módon utasítottak el. Így tényleg nem tudhatod, hogy mire utaltam.

De nem igazán értem, hogy akkor mit akarsz, miért veszed védelmedbe Grünwalskyt, mikor benne se vagy a pixisben? Miért pont te vetted magadra, hogy idéztem az a hagymázos bekezdést? Veled semmi bajom, Demeter Márton.
 
előzmény: torolt felhasznalo #18
 
 
2005. szeptember 16. péntek, 23:37 19. | BG
Nem tudod, miről beszélek, különben nem említetted volna a májzsugort. Viszont a példabeszéded egész jó, írj belőle egy szinopszist, kárba ne vesszen.
 
előzmény: torolt felhasznalo #18
 
 
2005. szeptember 16. péntek, 21:02 18. | torolt felhasznalo
Üdv,
A fejben megvívott hősi csatákról, és a véges - ráadásul törékeny -életről:

Lakott a házunkban B.apuka.Fiatalon bokszoló volt, aztán -hogy, hogy nem - nem futott be sportkarriert. Egyszer azonban, még "hőskorában", állítólag kiütötte az akkor még kezdő Papp Lacit. Teltek - múltak az évek, és B. apuka gonosz kis törpe lett. De néha, csendes éjszakán, elálmodozva egyedül, múlt ifjúság tündér taván felmerült ANNAK AZ ESTÉNEK hattyúi képe. Ezeken az éjszakákon ugyanis bokszmeccseket közvetített a televízió. Ilyenkor - fejben - mindenkit kiütött. Legyőzhetetlen volt.
Akárcsak odahaza. De csak amíg a fia fel nem nőtt. Szerencséjére nem kellett megvárnia, hogy a szégyenletes KO lelkéből lelkedzett édes magzatától érje:egy májzsugor örökre kiütötte e földi szorítóból.

Úgy hiszem, huncut kis bolhaként született újjá egy öszvér hátán. Figyelj, figyelj B. apuka az ugrásokkal! Nehogy örökké csak fejben ugrálj, és vigyázz, nagyon vigyázz bojtos végű farkára!

Legjobbakat
Demeter Márton
 
előzmény: BG #17
 
 
2005. szeptember 16. péntek, 19:29 17. | BG
Nagyon is jól érted te ezt, ukiyo. Olyan törékeny az érvelésed, mint egy üveg dohányzóasztal. :(
 
előzmény: torolt felhasznalo #14
 
 
2005. szeptember 16. péntek, 16:13 16. | torolt felhasznalo
JA:
Kisegítelek, leszek oly szíves: olyat bírták szólni, hogy "a magyar kultúra megteremtői mi vagyunk". Ez, ugye, többes szám és első személy. Nyilvánvaló, hogy saját magad is ebbe a körbe tartozol - szerinted.
Szerintem meg nem, s hogy miért, lásd lentebb.

BG:
Hát az a post engem is elgyötört kicsit, nem hittem a szememnek. Kurvára elgondolkodtató, hogy a magyar mozgóképes kultúra büszke zászlóvivője, a főosztogató atyamester ennyire képes, ilyet bír szólni.

Erre a meghívásra felettébb könnyű volt nemet mondani. Az ember azért megválogatja, hol és kik közt tölti el az életét, mert az köztudottan véges.
 
előzmény: JA #15
 
 
2005. szeptember 16. péntek, 15:20 15. | JA
Kedves Nathan (GZ)!
Tökéletesen igazad van.
De most komolyan.
Másfelől érdekes, hogy magadra vetted, amit a filmhu tudósítójáról írtam a pontatlan idézet kapcsán.
Most akkor vagy valóban Te vagy a filmhu munkatársa, tudósítója vagy képtelen vagy egy szöveget úgy elolvasni, hogy azt meg is értsd. A Te szempontodból jobb lenne az előbbi, mert a második lehetőség nagyon gáz - nem gondolod?
Vicc!
Ha megsértesz, igerem meg fogok sértődni. De előbb sérts meg.
JA
 
előzmény: torolt felhasznalo #12
 
34-15  /  34

nka emblema 2012