sex hikaye

13 magyar animáció Brazíliában

Utazik az animáció

2008. július 11. - filmhu
13 magyar animáció Brazíliában
Brazília legnagyobb animációs filmfesztiváljára, melynek programját Rio de Janeiróban és Sao Paulóban is bemutatják, tizenhárom magyar alkotás érkezik.
Július 11-vel kezdődően Rió de Janeiróban, majd 23-tól Sao Paulóban rendezik meg az Anima Mundi nemzetközi filmfesztivált. Brazília legnagyobb animációs szemléjének idei programját 1200 nevezésből állították össze. A 16. Anima Mundi filmünnepre 13 magyar animáció kapott meghívást – közülük 9 a versenyprogramokba. Alexei Alexeev, Cakó Ferenc, Cziráki Gergely, Ducki Tumek, Horváth Mária, M. Tóth Géza, Nagy Lajos és Sándor József alkotásai szállnak ringbe a nagyszabású filmverseny díjaiért. Az információs programban Cakó Ferenc, Gaál Fruzsina, Tóth Pál és Szilágyi Varga Zoltán egy-egy animációja lesz látható.

Július 18-26. között Olaszországban, a Como-i tó partján is az animációké lesz a főszerep: a tizedik születésnapját ünnepli az animációs filmek és képregények nemzetközi fesztiválja a lombardiai Dervióban. A fesztiválra Cakó Ferenc, Szilágyi Varga Zoltán és Tóth Pál munkái kaptak meghívást.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon

Címkék

hír



nka emblema 2012