sex hikaye

Brit animációs díjra jelölték Bánóczki Tibort

A legjobb diákfilm

2008. február 12. - filmhu
Brit animációs díjra jelölték Bánóczki Tibort
A British Animation Awards kétévente kerül megrendezésre, a brit animáció legnagyobb presztízsű díjkiosztója. "Lényegeben az Oscar-díjhoz hasonlóan működik, azaz egy díjkiosztó ceremóniát tartanak március 13-án Londonban, ahol a díjakat átadják." -tájékoztatta a filmhut a rendező, Bánóczki Tibor. A Tejfogak című animációs munka a legjobb diákfilm kategoriában kapott jelölést két másik, egy angol és egy walesi filmmel egyetemben. A Tejfogak egy testvérpár éjszakáját meséli el: a nővér kiszökik egy kukoricaföldre, hogy találkozzon szerelmével, ám öccse követi őt.

Bánóczki Tibor a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen folytatott tanulmányokat; ott alapította meg Csáki Lászlóval és Pálfi Szabolccsal művészeti csoportukat, a Hipokaloric Groupot. Ennek keretében belül több kísérleti animációs filmet készítettek, közös munkájuk közül is kiemelkedik az Ifjúság megnyugtat című nagyjátékfilm, amely számtalan hazai és nemzetközi díjat söpört be. Bánóczki az utóbbi években a londoni National Film and Television School ösztöndíjasa volt, a Tejfogakkal diplomázott.

Szerelem a kukoricaföldön

A Tejfogak már korábban is jelentős sikereket ért el: első díjat nyert az Annecy Animációs Filmfesztiválon, majd megnyerte az Ottawai Animációs fesztivál nagydíjat a Diplomafilmek Kategóriájában, valamint a legjobb animácios filmként nyert Csehországban is, a Karlovy Varyban rendezett FreshFilm Festen.



Címkék

hír



nka emblema 2012