sex hikaye

Hat magyar alkotása Annecy-ban

az animáció fellegvára - magyarokkal

2007. június 11. - filmhu
Hat magyar alkotása Annecy-ban
Hétfőn kezdődik a franciaországi Annecy-ban az animációs filmek legfontosabb nemzetközi seregszemléje, a fesztiválra idén hat magyar alkotás kapott meghívást - tájékoztatta a filmhu-t a Magyar Filmunió.
2007. június 11-16. között rendezik meg a franciaországi Annecyban a
Nemzetközi Animációsfilm Fesztivált, amely az animációsfilmek legrangosabb
európai seregszemléje. Több, mint 2000 nevezés, azaz 260 órányi film érkezett idén, melyből végül 224 kap lehetőséget a bemutatkozásra. A tavalyi évhez hasonlóan több magyar alkotó filmje került be az idei versenyprogramba.

Szilágyi Varga Zoltán Jegyzőkönyv - Mansfeld Péter emlékére című filmje a
rövidfilmes programban kerül vetítésre. Szilágyi Varga Zoltán képzőművész, grafikus, filmalkotó hét és fél perces műve megidézi az 1959. március 21-én történteket: ezen a délelőttön végezték ki, alig néhány nappal 18. születésnapja után a még 16 évesen elítélt Mansfeld Pétert. A Jegyzőkönyv... világpremierje a berlini filmfesztiválon volt februárban. A televíziós sorozatok kategóriájában Nagy Lajos és Szilágyi Varga Zoltán A világlátott egérke, Nagy Lajos A víz tündére (Magyar népmesék sorozat). Mindkét alkotás a Mikulás Ferenc vezette Kecskemétfilm stúdióban készült; az alkotók személyes részvételével vetítik a filmeket Annecy-ban. a TV specials programban Alekszej Alekszejev Mondókák című sorozata, a diplomafilmek kategóriájában Ducki Tomek Életvonal címû filmje versenyzik. Ez utóbbi kategóriába bekerült a Londonban tanuló, éppen ezért angol produkció keretében induló Bánoczki Tibor Tejfogak címû filmje is.

A többi versenykategóriában (egész-estés, reklám, oktatási és tudományos
film, zenés klip) nem szerepelnek magyar filmek, de a panoráma-programban
látható lesz Kali Gergely Pillanat címû filmje.

Legutóbbi magyar sikerként 2005-ben Gauder Áron Nyóckere az egészestés
kategória díját hozta el Annecyból.

Címkék

hír



nka emblema 2012