sex hikaye

Bánóczkié a legjobb diplomafilm Annecy-ban

Angol-magyar győzelem

2007. június 18. - filmhu
Bánóczkié a legjobb diplomafilm Annecy-ban
Bánóczki Tibor első díjat nyert Tejfogak című filmjével a hétvégén zárult Annecy Animációs Filmfesztiválon - adta hírül az MTI. Bánóczki Angliában készített filmje Ducki Tomek Életvonal című animációjával versengett a legjobb vizsgafilm díjáért.

Bánóczki Tibor első díjat nyert Tejfogak című filmjével az Annecy Animációs Filmfesztiválon - adta hírül az MTI. Mivel Londonban tanult, angol produkció keretében indult alkotásával, egyik versenytársa a magyar színekben indult Ducki Tomek Életvonal című animációja volt.  A Tejfogak egy testvérpár éjszakáját meséli el: a nővér kiszökik egy kukoricaföldre, hogy találkozzon szerelmével.

Bánóczki Tibor a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen folytatott tanulmányokat; ott alapította meg Csáki Lászlóval és Pálfi Szabolccsal művészeti csoportukat, a Hipokaloric Groupot. Ennek keretében belül több kísérleti animációs filmet készítettek, közös munkájuk közül is kiemelkedik az Ifjúság megnyugtat című nagyjátékfilm, amely számtalan hazai és nemzetközi díjat söpört be. Az utóbbi években a londoni National Film and Television School ösztöndíjasa volt.

Bánoczky Tibor a Független Hírügynökségnek elmondta, még csak pár hónapja diplomázott, de tele van tervekkel. Rövidfilmek és televíziós sorozatok is foglalkoztatják, de még nem tudja, hogy itthon vagy külföldön folytatja-e a filmezést.

Amint arról már hírt adtunk , Annecy-ba több mint 2000 nevezés, azaz 260 órányi film érkezett idén, ezek közül végül 224 kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A tavalyi évhez hasonlóan több magyar alkotó filmje került be az idei versenyprogramba.

A Kecskemétfilm stúdióban készült Jegyzőkönyv - Mansfeld Péter emlékére című szénrajz-animáció indult magyar színekben a rövidfilmek versenyében. A TV-sorozatok versenyébe két munkájával is benevezett Nagy Lajos: A világlátott egérke / Rokoni pártfogás című művel, melyet Szilágyi Varga Zoltánnal együtt jegyez, valamint a Magyar népmesék sorozatból A víz tündérével. Mindkettő szintén a Kecskemétfilm stúdióban készült.

Az egyetemisták vizsgafilmjei között szerepelt Ducki Tomeck Életvonal című munkája. Kali Gergely Moment című alkotását a fesztivál információs programjában láthatták, míg Alekszejev Alekszej Mondókák című hétrészes sorozatát a külön programban vetítették. 2005-ben Gauder Áron Nyócker  című filmje hozta el Annecy-ból az egészestés kategória díját.



Címkék

hír



nka emblema 2012