sex hikaye

48 Óra Film Projekt

Kisfilm készítési lehetőség rendhagyó módon

2015. november 12. - filmhu
48 Óra Film Projekt

Egy vad és éber hétvége, amikor a benevezett csapatok filmet csinálnak — írás, forgatás, vágás, eleje-vége főcímek és befejezés — mindössze 48 óra alatt. Idén 2015. november 20-án, pénteken este indul a filmkészítő verseny. A 48 Óra Film Projekt küldetése, hogy elősegítse a filmgyártást és támogassa a filmeseket.

A fesztivál, vagy még inkább a verseny arra ösztönzi a játékos kedvű filmeseket, és a jövő filmeseit is, hogy álljanak elő és csináljanak filmeket. A szoros határidő segít abban, hogy az alkotók a lényegre koncentráljanak, a verseny alatt nagy hansúlyt kap a kreativitás és a csapatmunka. A 48 órás idő limit egyszerre jelent nyomást, egy szokatlanul szigorú keretet, és felszabadító motiváló erőt is, hiszen a csapatoknak a tettek mezejére kell lépnük, és filmet kell készíteniük.

A csapatok pénteken este kapnak egy karaktert, egy kelléket, egy sor szöveget és egy filmes műfajt. 48 órával később leadják a kész filmet, egy 4-7 perces rövidfilm formájában. December 3-án pedig már az Art+ Cinemában tekintketőek meg az elkészült alkotások.


A magyar nyertes tovább versenyez Hollywoodban, a világ több, mint 120 városának nyertes filmjeivel. Az idei zsűriben Salamon András filmrendező, operatőr többek között az SZFE és a Metropolitan Egyetem (volt BKF) oktatója, Kovács M. András forgatókönyv író és a Werkakadémia oktatója, valamint Molnár Keresztyén Gabriella rendező értékelik a versenyző filmeket több kategóriában is.

A nyertes film bekerülhet az 5000 USD érő nemzetközi verseny mezőnybe, valamint az első 20 film 2016-ban a Cannes-i fesztiválon is vászonra kerülhet.

Bővebb információk és jelentkezés a honlapon.

Érdekességek és egyéb a Facebook oldalon.

 






nka emblema 2012