sex hikaye

A Megasztártól a kocsma-tévéig

Kamera Hungária-díjkiosztó

2005. március 22. - filmhu
A Megasztártól a kocsma-tévéig
Ötödik alkalommal adták át a hazai televíziózás legnagyobb seregszemléje, a Kamera Hungária Televíziós Fesztivál díjait. A magyar televíziózás egészét megmozgató felhívásra rekordszámú, 424 nevezés érkezett hazai és határon túli szerkesztőségekből, alkotóműhelyekből. A versenyben induló alkotások közül 94 műsort választott ki a kategória-zsűri, közülük kerültek ki a legjobbak, s a díjátadásra a hétfő esti Gálán került sor.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A kategória díjak mellett alkotói díjakat is odaítélt a Koltai Lajos vezette zsűri, s kiosztásra került a közönség által legkedveltebb műsornak és műsorvezetőnek ítélt „Aranyszarvas-díj”, a legnépszerűbb reggeli műsornak és műsorvezetőnek járó „Aranyvekker-díj”, s a diákzsűri „Tévéfotel” díja is. A tizenhárom kategóriában nevezett alkotások közül hétfő este a Művészetek Palotájában rendezett Gálán díjazásban részesült:

- Szórakoztató műsor kategóriában: Megasztár – utolsó döntő (TV2)
- Dokumentumfilm kategóriában: Rémálmok nyomában Braham portré (Duna TV)
- Dokumentum-szappanopera kategóriában: Fókusz – Börtönből szabadult (RTL Klub)
- Tényfeltáró vagy oknyomozó riport kategóriában: Roma magazin – Éhséglázadás Szlovákiában (MTV)
- Színes riport kategóriában: Fókusz – Gengszter énekesek(RTL Klub)
- Műsorvezető kategóriában: Till Attila (Megasztár 10. döntő, TV2)
- Interjú, (stúdió) beszélgetés kategóriában: Krizsó Szilvia – Este - interjú Orbán Viktorral (MTV)
- Esélyegyenlőségi műsorok kategóriában: Pesty Fekete Doboz (MTV)
- Tematikus magazin, tematikus műsor, sorozat kategóriában: Madarat Tolláról – A Nagy Sárréten (Flora Film)
- Sportközvetítés kategóriában: Szabó Gábor kommentátor – Ausztrál nyílt teniszbajnokság (Masterfilm Digital Kft/Eurosport)
- Dramatikus művek kategóriában: Sosem volt Cigányország – Madarakból lettünk (Macskássy és Fia Bt.)
- Főcím, műsorarculat kategóriában: Kalauz – 87. rész (Filmmúzeum Rt.)
- Kísérlet, újítás kategóriában: Tarka képzelet – Moulin de la Galette – Renoir álmai (Cinema Film Rt.)

Alkotói díjban részesültek továbbá:
Operatőr: Beck György (Gencsi mese)
Rendező-szerkesztő: Tölgyessy Ágnes (Saját népem hasznára)
Alkotóközösség: a Fénylő szavak című műsor stábja

Alkotói különdíjban részesült:
Gencsi mese – Dunatáj Alapítvány
Kocsma Televízió Kisbabot – Magyar Független Film- és Videoszövetség

A Mokkára és a Legyen Ön is milliomos!-ra szavaztak

A Kamera Hungária díjátadó Gála színhelye,
a Művészetek Palotája
A nézők is voksolhattak a számukra legkedvesebb televíziós műsorra és tévés személyiségre, a sajtóban közzétett szavazólapokon és az országosan terjesztett levelezőlapokon. A közönségszavazatok alapján kiadott "Aranyszarvas díj" a legkedveltebb televíziós műsor kategóriában a Legyen Ön is milliomos! (RTL Klub) és a legkedveltebb televíziós személyiség kategória díjazottja pedig Vágó István.

Szavazni lehet a legkedveltebb reggeli műsorra és a reggeli műsorok műsorvezetőire is. A nézők szavazata alapján kiadott "Aranyvekker-díj"-ban - a legkedveltebb reggeli televíziós műsor kategóriában - a Mokka (TV2) és - a legkedveltebb reggeli műsor vezetője kategóriában pedig - Havas Henrik részesült.

A pécsi fesztiválon Diákzsűri is alakult a pécsi kommunikációs és média szakos hallgatókból, akik, a dokumentum- és szórakoztatóműsor kategóriában "Tévéfotel díj"-at adtak át a nyerteseknek.  Dokumentumfilm kategóriában nyert: Üzemi baleset – Történetek a Kádár-korszak tájékoztatáspolitikájáról (1956-os Intézet Közalapítvány). Szórakoztató műsor kategóriában díjazott lett: Jakupcsek show – 353. adás – Férfiak anyaszerepben (Show and Game Kft.)

Csermely Ákos, az esemény főszervezője egy, a filmhunak adott korábbi interjúban elmondta, hogy az idén ötödik lakalommal megrendezett televíziós fieszta az 1991-ben megszakadt sorozatot kívánta folytatni. A Kamera Hungária Televíziós Fesztivál célja, hogy a kereskedelmi televíziók megjelenésével szinte egyedüli értékmérővé váló nézettségi adatok mellett más szempontokat is, a minőséget, a szakmaiságot, a színvonalas tévés alkotásokat elismerésben részesítse.

A Kamera Hungária Televíziós Fesztivált Veszprém, Szeged, Budapest után az idén Pécsett rendezték meg, amelyet a város polgármestere, Toller László maga javasolt az esemény színhelyéül. A televíziós seregszemle nemcsak a szakmának szóló, zárt esemény volt, hanem mindenki számára nyitott mesterkurzusokon, közönségtalálkozókon, vetélkedőkön és filmvetítéseken (Kész cirkusz!, Dallas Pasamende) is részt lehetett venni.






nka emblema 2012