sex hikaye

A pofonok földje

Az új Jackie Chan

2005. április 14. - filmhu
A pofonok földje

A múlt heti korlátozott bemutató után hatalmas a várakozás Stephen Chow legújabb filmjével, A pofonok földjével (Kung Fu Hustle) szemben. Egyelőre még csak a New York-i és a Los Angeles-i közönség láthatta Chow legújabb moziját, amit a hónap végén már Egyesült Államok-szerte vetítenek majd. Hozzánk június végén érkezik meg a Hong Kong-i megamozi.

 
 
 
 

A Kung fu-zűr főhőse egy pitiáner tolvaj, Sing, aki az 1940 évek kaotikus Kínájában igyekszik a hírhedt Fejszés banda tagjai közé kerülni. A kegyetlen és egyben kifinomult módszereket alkalmazó fejszések alvilági tevékenységükkel beárnyékolják a Várost. Sing megpróbál pénzt kicsikarni Pig Sty Alley egyik lakójától, de ez nem teszik a szomszédoknak. A gengszteraspiráns szerencsétlenkedése mozgásba hozza a fejszéseket, ami végül a két különböző világ összecsapásához vezet. Pig Sty Alley lakói életükért küzdenek, és a kung fu titánok harca közben előbukkan néhány legendás harcművész. Singről kiderül, hogy nem született gyilkos, viszont szembe kell néznie saját halandóságával, hogy megismerje a kung fu mester természetének lényegét.

Kié lesz a Grund?
A pofonok földje
A film előzetesei alapján tarantinós és rodriguezes abszurd jelenetekre, látványosan megkomponált képekre, rengeteg kung fu harcra és bájos Jackie Chan-es egyszerűségre számíthatunk. Stephen Chow ráérzett arra milyen irányba érdemes lépni, és legutóbbi filmjét az amerikai szerzőpáros járta úton igyekezett vezetni.

Az író-főszereplő-rendezőről pályája hasonló Jackie Chanéhez, aki szintén olcsó távol-keleti filmekben kezdte karrierjét, és azokban szinte minden feladatot magára vállalt. Írt forgatókönyvet, producerkedett, koreografált és természetesen játszott is a vásznon, a 60-es évektől neve mellé majd száz alkotás jegyeztek fel.

Ázsia ma legnépszerűbb komikusának számító Chow is hasonlóképpen indult. Több mint ötven filmben vállalt szerepet mire 2001-ben a Shaloin Soccerrel elindult a nemzetközi hírnév felé.

Jackie Chan II.

Chow 1962-ben Hong Kong-ban született, saját elmondása szerint egy szegény, három gyerekes családban nőtt fel. Rajongott Bruce Lee-ért és harcművészetekért, de úgy emlékszik vissza, hogy kung fu edzéseit hat hét után be kellett fejeznie, mert szüleinek nem volt pénze.

Szórakoztatóipari karrierje egy gyerekeknek szóló televíziós show-ban, a 430 Space Shuttle-ban kezdődött. Hamar kitűnt frappáns, humoros szövegeivel, majd 1989-ben a Final Justice-ben mellékszereplőként nyújtott alakításval kezdődött filmes pályafutása. Ezzel Taipeiben elnyerte az Arany ló-díjat, ami biztosította helyét a Hong Kong-i filmgyártásban.

Fokozatosan az ázsiai filmkomédia királyává nőtte ki magát, majd újabb fordulatként 1996-ban mutatkozott be rendezőként a God of Cookeryvel. Ekkor már új Jackie Chanként maga írta forgatókönyveit, vállalta a produceri feladatokat és a főszerepet.

Következő filmje a King of Comedy, amelyet szintén saját maga írt, rendezett és a főszerepet is vállalta benne, egy új rajongót hozott, Quentin Tarantinót, akit ő maga is tisztel. QT a legjobb Hong Kong-i színészként tartja számon az ázsiai akciókomédia új királyát.

Az új sportág neve: karatefoci
Shaolin Soccer
Chow 2001-es filmje, a Shaolin Soccers, amely a foci és a kung fu emblematikus keverékeként két kultúrát, a nyugatit és a keletit elegyíti, újabb elismerést hozott. Igaz, a siker megint csak szűkebb hazájában volt elsöprő. Ott minden idők harmadik legtöbbet hozó filmjeként tartják számon, és a volt brit gyarmat filmes seregszemléjén hét díjat is megszerzett.

A Kung Fu Hustle olyan típusú filmnek ígérkezik mint a Hős, talán még többenk is. Nemcsak Hong Kong-ban sztárnak számító színészek és alkotók vettek részt az elkészítésben, hanem már Hollywoodban is nevet szerzett mesterek. Yuen Wo Ping koreográfushoz kötődik a kínai filmeknek hatalmas nemzetközi elismerést hozó Tigris és Sárkány harc jeleneteinek megkomponálása, valamint a Mátrix is. Ezen kívül az író-rendező-főszereplőnek a filmmel újabb lehetősége adódik arra, hogy nemzetközi elismertségét tovább növelje.

A pofonok földjének hazai bemutatója 2005 nyár elejére várható.



Címkék

hír


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2005. július 20. szerda, 16:42#1| torolt felhasznalo
Keleti Film.Lap
http://demandy.freeweb.hu/keleti-film/keletifilmindex.htm

Stephen Chow
http://demandy.freeweb.hu/keleti-film/keletifilmstar.htm

nka emblema 2012