sex hikaye

A remake-sorozat folytatódik

Egy bolond százat csinál

2006. április 21. - Bajtai András
A remake-sorozat folytatódik
A Meseautó, a Hippolyt és az Egy szoknya, egy nadrág után újabb régi magyar filmklasszikus remake-jét kezdik forgatni a hónap végén, árulta el a rendező, Gyöngyössy Bence az április 20-án tartott sajtótájékoztatón. De nem az eredetiség hiányáról van szó, folytatta, amikor az eredetileg Latabár Kálmán főszereplésével készült Egy bolond százat csinál című film feldolgozása mellett döntöttek.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Szerinte ugyanis csak a vígjátékok képesek felvenni a versenyt a hollywoodi filmek egyeduralmával, ez az egyetlen olyan hazai műfaj, ami az eddigi eredmények alapján visszahódíthatja a magyar közönséget a mozikba. A rendező elutasította az ötlettelenség vádját, és nem érti, miért bántják sokan a szerinte teljesen legitim magyar közönségfilmet.

Az eredetiség nem hiányzik
Egy bolond százat csinál (1942)
A producer, Kabay Barna a korábbi filmek magas (háromszázezres) nézőszáma alapján bizakodó, de kiderült, egyúttal azt is szeretné, hogy ezek a filmek ne csak Magyarországon legyenek sikeresek, hanem külföldön is, ezért idén először egyszerre öt országban tartanak majd mozibemutatót.

A színészek csak röviden beszéltek szerepeikről. A főszerepet játszó Gáspár Sándor például kihívásnak tartja Latabár után ezt a kettős szerepet, amivel tudja, hogy nem lesz könnyű feladat megbirkóznia, Oroszlán Szonja szerepe érdekességét meglepetésnek szánja, ezért egyelőre csak annyit árult el, hogy egy kitartott plázacicát játszik majd a filmben, Szabó Győző örül, mert végre Gáspár Sándorral dolgozhat, Gesztesi Károly pedig elmesélte a véletlen egybeesést, miszerint szerepét a régi filmben rokona, Mály Gergő játszotta. 

A film operatőre, Sas Tamás elmondta, hogy nem követik majd a ’30-as évekbeli magyar filmek színházias képi világát, éppen ezért nem a lenyűgöző képek komponálását, hanem a korszerű látványvilág megteremtését tartja feladatának.

A Nincs kettő négy nélkül egyszerű, de zseniális vígjátéki dramaturgiájára épülő Egy bolond százat csinál premiervetítését 2006 októberére tervezik.



Címkék

hír



nka emblema 2012