sex hikaye

A repülés története a Lutin-díjért, Báthory a mozikban

Szerdai gyorshírek

2009. december 22. - filmhu
A repülés története a Lutin-díjért, Báthory a mozikban
Kenyeres Bálint kisfilmje a 2010-es Lutin-díj jelöltjei között, 2010. január 20-án kerül a magyar mozikba a „Báthory” című film, és itt vannak az Eurimages döntések.

A repülés története a 2010-es Lutin-díj jelöltjei között

Újabb külföldi elismerésben részesült Kenyeres Bálint filmrendező – tudatta a Magyar Filmunió. A repülés története című rövidfilmje bekerült a 2010-es Lutins-díjak jelöltjei közé. A rangos francia elismerést 1998-ban a rövidfilmek népszerűsítéséért, nevezetesen azért alapították, hogy az év legjobb rövidfilmjei minél szélesebb közönséghez juthassanak el. Az aktuális 29 jelöltet a közeljövőben számos rendezvényen tűzi műsorra világszerte a párizsi székhelyű szervezet, a díjak átadására jövő nyáron kerül majd sor a francia fővárosban. 




Báthory a mozikban

2010. január 20-án kerül a magyar mozikba a Báthory című film, amely a csejtei vár grófnőjének életéről szól, és egyben bemutatja a Báthory Erzsébet-legenda másik arcát. A szlovák rendező,  Juraj Jakubisko tizenötödik nagyjátékfilmje Báthory Erzsébet életét, a híres olasz festőhöz, Caravaggiohoz fűződő szerelmét, továbbá a legbefolyásosabb magyar nemesi családokhoz kapcsolódó házassági kötelékét, valamint Thurzó György nádor intrikáit mutatja be. A Báthory című film a szlovák Jakubisko Film produkciós társaság, az egyesült királysági Film and Music Entertainment, valamint a magyar Eurofilm Stúdió koprodukciójában készült történelmi szuperprodukció. 




Eurimage döntések

Az Eurimages Igazgató Tanácsa 2009. december 13. és 16. között tartotta 117. ülését Párizsban. Az ülést az alap november 20-án hivatalába lépett új elnöke, a német Jobst Plog vezette. A napirendre került, érvényes pályázatok száma huszonhat volt, közöttük magyar részvételű filmterv nem szerepelt. Az Igazgató Tanács negyvenöt pályázatot támogatott összesen 215.100 € összeggel.  Nomadak TX című spanyol dokumentumfilm, amelynek magyar forgalmazója a Mozinet Kft., 4.450 € támogatást nyert.






nka emblema 2012