sex hikaye

A Symphony No. 42 nincs az Oscar-jelöltek között

Az Amerikai Filmakadémia február 22-én osztja ki az elismeréseket

2015. január 15. - filmhu
A Symphony No. 42 nincs az Oscar-jelöltek között

Az Amerikai Filmakadémia magyar idő szerint ma délután jelentette be az Oscar-jelöltek listáját. Bucsi Réka Symphony No. 42  című alkotása végül nem került be a végső győzelemre esélyes ötös körbe.

Hónapok óta nagy örömmel követjük nyomon a Symphony No. 42 útját: Bucsi Réka MOME-s diplomafilmja az elmúlt egy évben sikert sikerre halmozott, hiszen rengeteg sikeres fesztiválszereplés (Berlin, Moszkva, Valladoid, stb.), hazai vetítés (Titanic, Friss hús, Mediawave, BUSHO, Primanima, Anilogue) van már mögötte, és meghívást kapott a Sundance-re is. A nyáron rendhagyó módon még moziforgalmazásba is került, a Frank című zenés vígjáték kísérőfilmjeként.
 
Az Amerikai Filmakadémia novemberben 58 animációs rövidfilm közül a Symphony No. 42-t is beválogatta a legjobb tíz közé, ami már önmagában hatalmas teljesítmény és eredmény. Most úgy esett, hogy Bucsi kisfilmje nem került be az ötös körbe, de a Symphony No. 42 már eddig is gyönyörű pályát járt be, ráadásul Bucsi Réka (aki a maga 26 évével még mindig roppant fiatal) már új projekten dolgozik.

Hogy ki nyeri meg végül az Oscar-díjat, az majd február 22-én derül ki.

A rövid animáció kategóriájában az alábbi alkotások versenyeznek:

The Bigger Picture, r. Daisy Jacobs
The Dam Keeper, r. Robert Kondo, Dice Tsutsumi
Feast, r. Patrick Osborne
Me and My Moulton, r. Torill Kove,
A Single Life, r. Joris Oprins



Címkék

Bucsi Réka , animáció , oscar , hír



nka emblema 2012