sex hikaye

Bucsi Réka hivatalosan is Oscar-esélyes

A világ 10 legjobbja között a Syphony No. 42

2014. november 6. - filmhu
Bucsi Réka hivatalosan is Oscar-esélyes

Az Amerikai Filmakadémia bejelentette, hogy a 2015-ös Oscar-díj következő fordulójába Bucsi Réka Symphony No. 42 című filmje is továbbjut.

A 26 éves Bucsi Réka MOME-s diplomafilmjét világszerte a szürreális világáért és abszurd szituációiért méltatják. Most az Akadémia 58 animációs rövidfilm közül választotta be a legjobb 10 közé. Ebben a kategóriában eddig háromszor jelöltek Oscarra magyar alkotást: 2007-ben M. Tóth Géza Maestro, 1976-ban Jankovics Marcell Sisyphus és 1981-ben Rófusz Ferenc A légy című munkáját, ez utóbbi meg is kapta a díjat. A 87. Oscar-díjátadón megismételheti Rófusz sikerét, addig is a legendás Bill Plymptonnal és egy Disney-produkcióval (Feast) is versenyez.

Az Oscar-nevezést a Melbourne-ben kapott díj tette lehetővé, de sikeresen szerepelt Berlin, Moszkva, Halle, Hongkong, Lisszabon, Pordenone, Valladoid és Poznan nemzetközi filmfesztiváljain, itthon pedig többek között a Titanic, a Friss hús, a Mediawave, a BUSHO és a Primanima válogatásában. A nyáron rendhagyó módon még moziforgalmazásba is került, a Frank című zenés vígjáték kísérőfilmjeként. Legközelebb az Anilogue-on lesz látható november 19. és 23. között.

Nézd meg a Symphony No. 42 teaserét

A beválogatott animációk szűkített listája abc-sorrendben:

The Bigger Picture, r. Daisy Jacobs
Coda, r. Alan Holly
The Dam Keeper, r. Robert Kondo, Dice Tsutsumi
Duet, r. Glen Keane
Feast, r. Patrick Osborne
Footprints, r. Bill Plympton
Me and My Moulton, r. Torill Kove,
The Numberlys, r. William Joyce, Brandon Oldenburg
A Single Life, r. Joris Oprins
Symphony No. 42, r. Bucsi Réka

A 3-5 végleges Oscar-jelölt filmet január 15-én jelentik be.

(Forrás: Magyar Filmunió, Deadline.com)






nka emblema 2012