sex hikaye

A Szűzijáték a legnézettebb magyar független film

Újra a mozikban

2007. január 11. - filmhu
1-1  /  2
A Szűzijáték a legnézettebb magyar független film
A Szűzijáték című groteszk vígjáték tavaly novemberben került a mozikba. A 150.000 forintos költségvetéssel készült film azonos előadásszámot tekintve  magasabb látogatottsági számot ért el sok nagy költségvetésű, marketinggel támogatott alkotásnál. Immár harmadik hónapja van műsoron – hamarosan újra 4 budapesti moziban, – mialatt több mint tíz vidéki városban is elkezdték vetíteni.
 
 
 
 

A Szűzijáték az Országos Ifjúsági Szemle fődíja után egyszerre három budapesti moziban mutatták be. Egy rövid karácsonyi szünetet után immár harmadik hónapja van műsoron, és az Európa, Tabán illetve a Bem mozik után a Toldiban is látható lesz. Eközben több mint tíz vidéki nagyváros mozija kezdte el vetíteni, többek között Győr, Szombathely, Veszprém, Jászberény, Szolnok, Debrecen, Miskolc és a tervek szerint csatlakozik még Nyíregyháza is.

A tévés interjúkon és különféle fórumokon megjelent cikkek, kritikák mellett csak néhány ötletes szórólap reklámozta a filmet. Híres színészek ugyan felbukkannak egy-egy jelenetben (Dióssi Gábor, Scherer Péter, Hajós András, Antal Imre), de a főszereplők teljesen ismeretlenek a nagyközönség előtt.

A kritikák többsége alapvetően pozitívan fogadta az alkotást, kiemelték, hogy mennyire eltér a film a megszokott tinivígjátékoktól egyediségével, groteszk látásmódjával, mások viszont az Amerikai pite magyar megfelelőjét látták benne. Az eddig megjelent kritikák, televíziós riportok olvashatóak, láthatóak a www.szuzijatek.hu oldalon.

A film januárban még biztosan látható lesz a mozikban, februárban a 38. Magyar Filmszemle információs blokkjában szerepel majd.



Címkék

hír


1-1  /  2

nka emblema 2012