sex hikaye

A TCM rövidfilm-pályázata

Immár Európában is

2007. június 18. - filmhu
A TCM rövidfilm-pályázata
A TCM televízió évente megrendezésre kerülő rövidfilm-pályázata idén először Európából, a Közel-Keletről és Afrikából is várja a jelentkezőket. A fődíj: 5000 font, díjátadó ünnepség a Londoni Filmfesztiválon.

A TCM televízió évente megrendezésre kerülő rövidfilm-pályázata idén először Európából, a Közel-Keletről és Afrikából is várja a jelentkezőket. A csatorna londoni képviseletén bejelentették, hogy Lasse Hallstrom, Kevin Macdonald, Simon Pegg rendezők és a színész, Cillian Murphy is ott lesz azok között az elismert bírák között, akik kiválasztják majd a TCM Classic Shorts 2007-es versenyének győzteseit.

A TCM Classic Shorts (Rövidfim pályázat) versenyre bárki benevezheti rövidfilmjét Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. Amennyiben a film nem angol nyelvű, a feliratozás szükséges. A filmeket 2007. augusztus 1-ig lehet leadni. A döntőbe jutott filmeket egy különleges hétvégi műsor keretében vetíti majd le a TCM csatorna november 3-án és 4-én, valamint a The Times BFI London Film Festival esemény keretén belül is levetítik azokat október 30-án, a díjátadó ünnepségen.

A díjátadó ünnepséget a London Filmfesztivállal egyidőben tartják majd idén október 30-án. A pályázat ismertsége és jelentősége folyamatosan növekszik 2000 óta, és az esemény a nemzetközi filmipar számos kiválóságát vonzotta már a zsűritagok közé.

A TCM Classic Shorts az egyik legrangosabb és legnagyobbra értékelt rövidfilm verseny az európai, közel-keleti és afrikai régióban. A verseny nyertesei összesen 10 ezer angol fontban részesülnek (5 ezer font jár az első helyezettnek, 3 ezer font a második és 2 ezer font a harmadik helyezettnek), valamint az említett területeken alkotásaikkal megjelenhetnek a TCM csatornán. Az idei évben az alábbi zsűri bírálja majd el a filmeket:

Lasse Hallstrom - rendező, író, producer
Kevin Macdonald - rendező, író, producer
Simon Pegg - rendező, színész, producer
Stephen Woolley - producer és rendező
Cillian Murphy - színész
Paul Andrew Williams - rendező

A verseny több olyan új filmes tehetséget fedezett fel az elmúlt évek során, akik később komoly karriert futottak be az Egyesült Királyságban. A tavalyi év győztese, Chris Shepherd Hallgatni arany című filmje igazán újszerű animációkat mutatott be, az azt megelőző év nyertese, Jane Lloyd pedig abban a szerencsében részesült, hogy ő rendezhette meg David Gray új, Alibi című dalának videoklipjét. Számos film, amely bejutott a verseny döntőjébe további elismerésben részesült a későbbiek folyamán: a Cubs, Tom Harper 2006-ban döntőbe jutott filmje, BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) jelölést kapott, csakúgy mint Harry Wootliff Nits című filmje 2004-ben. A 2002-ben Michael Baig Clifford rendezésében beküldött Brown Paper Bag című film és a 2001-ben győztesnek megválasztott About A Girl című film Brian Percival rendezésében megnyerte a legjobb rövidfilmnek járó BAFTA díjat. Gerald McMorrow, akinek Thespian X című filmje 2002-ben megnyerte a versenyt, épp most rendezi a Franklyn című filmet a Hanway Films-szel együttműködésben.

A TCM Classic Shorts (Rövidfim pályázat) versenyre bárki benevezheti rövidfilmjét Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. Amennyiben a film nem angol nyelvű, a feliratozás szükséges. A filmeket 2007. május 1-től lehet beküldeni, és legkésőbb 2007. augusztus 1-ig lehet leadni. A döntőbe jutott filmeket egy különleges hétvégi műsor keretében vetíti majd le a TCM csatorna november 3-án és 4-én, valamint a The Times BFI London Film Festival esemény keretén belül is levetítik azokat október 30-án, a díjátadó ünnepségen.

További információ, valamint a jelentkezési lap az alábbi oldalon található:
www.tcmclassicshorts.com



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012