sex hikaye

Az AXN és a UPC rövidfilm pályázata

10 ezer euró egy kisfilmért

2007. május 31. - filmhu
Az AXN és a UPC rövidfilm pályázata
Az AXN, a Sony Pictures akciócsatornája és a UPC kábeltársaság közösen nyílt rövidfilmpályázatot hirdetett. Azaz bárki, bármilyen témájú és tartalmú, 1 és 7 perc közötti időtartamú kisfilmmel nevezhet – hangzott el a kiírók tegnap esti sajtótájékoztatóján. A pályaműveket az Andy Vajna, Török Ferenc és Pálfi György összetételű zsűri értékeli majd. Beküldési határidő: 2007. augusztus 15.

„A kisfilm nehéz, de izgalmas műfaj. A mozikban sajnos kicsit mostoha sors jut ezeknek az alkotásoknak, ám a televízió alkalmas médium arra, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson e műfaj képviselőinek. Csatornánk fontosnak tartja, hogy felkarolja a helyi filmes kezdeményezéseket, és a számára adott nemzetközi háttérrel újonnan felfedezett tehetségeket indítson el a filmkészítői pályán.” – nyilatkozta Stephen White, a Sony Entertainment érdekeltségébe tartozó AXN csatorna regionális ügyvezető igazgatója.

A csatorna és a UPC által közösen kiírt pályázatra augusztus közepéig várják az 1 és 7 perc közötti hosszúságú pályaműveket, majd az Andy Vajna, Török Ferenc és Pálfi György összetételű szakmai zsűri által beválogatott húsz alkotásból szeptemberben megrendezik a UPC-AXN Rövidfilm Fesztivált, ahonnan a legjobb versenyfilm 10 ezer euróval távozhat, egyenesen Hollywoodba, ahol a Sony stúdiójában „szakmai kiránduláson” vehet részt. A szervezők ezen felül közép-európai nyilvánosságot is ígérnek: a legjobb kisfilmeket a csatorna a magyar sugárzáson kívül a régió országaiban – így Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában – is műsorra tűzi.

A szervezők a továbbiakban a kiírást és a „fesztivált” a fenti országokra is kiterjesztik – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón. Mint mondják, a kezdeményezéssel a régió alkotóinak kívánnak segíteni. „Gyakorta kimagasló tehetségek is rejtve maradnak, mert alkotásaiknak nincs lehetőségük a nagyközönség elé jutni. Pedig a videómegosztó oldalak sikere is azt mutatja, hogy amatőrök is sokszor készítenek nagy érdeklődést keltő, izgalmas és igényes rövidfilmeket. A fesztivál megrendezésével is szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy ezek az alkotók a televízió révén a tömegek számára megmutatkozhassanak és ezáltal is gyarapodjanak a színvonalas mozgóképes tartalmak” – fejtette ki a pályázat meghirdetése kapcsán Joe Zuravle, a UPC Magyarország vezérigazgatója.

A jelentkezési határidő: augusztus 15.
Bővebb információ és jelentkezés: www.upc-axnfilmfestival.com



Címkék

hír , nevezz


(8) 
Hozzászólások
8-6  /  8
2007. augusztus 29. szerda, 14:11#8| Mclane
Hello,

megnéztem a filmeteket és annak fényében, amit a forgatásról és az előzményekről írtál, csak annyit mondhatok, hogy nem rossz. Az előttem szólók már minden lényeges észrevételt megtettek, így nem teszek már hozzá semmit.

A jövőre nézve hajrá, mindent bele.
 
Előzmény: Daihelyon #7
 
2007. augusztus 28. kedd, 19:09#7| Daihelyon
Köszönöm a visszajelzéseket.

Ha arra a Géczi Zoltánra gondolsz, aki itt szokott cikkeket publikálni az nem én vagyok, sőt még csak nem is ismerem.

Mint írtam, ez abszolút legelső film, nem volt előtte semmi felvezető, vagy pár próbálkozás mással, se filmtábor, semmi, egyetlen forgatáson nem voltam még, stúdiót is csak képen láttam, azt se tudtam milyen programmal kell vágni.
Csak azt tudtam, hogy akarok egy ilyet csinálni. Aztán megírtam a történetet, Ricsi barátommal megcsináltuk a koreográfiát, és belevágtunk. Nagyon nagy változtatások lettek menet közben az eredeti koncepcióhoz képest a szűkös anyagi és technikai lehetőségek így olyan lett amilyen.
Arra tökéletes volt, hogy belerázodjak, hogyan is kell, így a másodiknak már komolyabban tudok neki állni, ami persze már tervezési fázisban leledzik.

A kritikai észervételeket, tanácsokat köszönöm.
Köszönöm a biztatásokat is, jól esik.
2007. augusztus 28. kedd, 17:10#6| ukiyo
és nem beszéltünk ösze :)
 
Előzmény: f.r.a.n.k. #4
 

nka emblema 2012