sex hikaye

Az AXN és a UPC rövidfilm pályázata

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. augusztus 27. hétfő, 13:51

rendezés  


egy oldalon
8-1  /  8


 
2007. augusztus 29. szerda, 14:11 8. | Mclane
Hello,

megnéztem a filmeteket és annak fényében, amit a forgatásról és az előzményekről írtál, csak annyit mondhatok, hogy nem rossz. Az előttem szólók már minden lényeges észrevételt megtettek, így nem teszek már hozzá semmit.

A jövőre nézve hajrá, mindent bele.
 
előzmény: Daihelyon #7
 
 
2007. augusztus 28. kedd, 19:09 7. | Daihelyon
Köszönöm a visszajelzéseket.

Ha arra a Géczi Zoltánra gondolsz, aki itt szokott cikkeket publikálni az nem én vagyok, sőt még csak nem is ismerem.

Mint írtam, ez abszolút legelső film, nem volt előtte semmi felvezető, vagy pár próbálkozás mással, se filmtábor, semmi, egyetlen forgatáson nem voltam még, stúdiót is csak képen láttam, azt se tudtam milyen programmal kell vágni.
Csak azt tudtam, hogy akarok egy ilyet csinálni. Aztán megírtam a történetet, Ricsi barátommal megcsináltuk a koreográfiát, és belevágtunk. Nagyon nagy változtatások lettek menet közben az eredeti koncepcióhoz képest a szűkös anyagi és technikai lehetőségek így olyan lett amilyen.
Arra tökéletes volt, hogy belerázodjak, hogyan is kell, így a másodiknak már komolyabban tudok neki állni, ami persze már tervezési fázisban leledzik.

A kritikai észervételeket, tanácsokat köszönöm.
Köszönöm a biztatásokat is, jól esik.
 
2007. augusztus 28. kedd, 17:10 6. | ukiyo
és nem beszéltünk ösze :)
 
előzmény: f.r.a.n.k. #4
 
 
2007. augusztus 28. kedd, 16:00 5. | ukiyo
Hello,

csak a filmmel kapcsolatban írok, az upc nem érdekel. tehát meg is néztem. Ha belepofázhatok: elég ügyesek a koreaográfiák, de szerintem nagyon amatőr módon van felvéve. Ha az alkotó nem névrokon, akkor elvileg nagyon ismeri a "műfajt". Ha paródia, akkor nem jó, mert minden filmtáborban készül 5-6 ilyen, legalábbis 10 évvel ezelőtt ez volt a tendance meg a star wars. Ezeket a mozgásokat sokkal szebben kellett volna felvenni, és ez nem a kamera kérdése. A mozgás és a ritmus lehetősége egyértelműen benne van az anyagban - csak így nem érvényesül.

A 'történetről' nem írok. A képek - szerintem - borzasztóak. Viszont nagyon megnézném akár ugyanezt a filmet is úgy, hogy úgy tűnik, az alkotók gondolnak is valamit a filmben szereplő mozgásokról. Tehát a koreográfia tetszett, még gagyi sem volt, pedig általában jellemző az ilyen anyagokra. Ha a rendező rakta össze a mozgást, akkor már csak képileg kellen fejleszteni, a beállításokat és a montázst is.

BOCS, és nem baj, ha leszarod, amit írtam :). Ráadásul nem kizárt, hogy ennél jóval gyengébb anyagok kerültek be, dehát ezt nem tudhassuk.

 
előzmény: Daihelyon #3
 
 
2007. augusztus 28. kedd, 15:55 4. | f.r.a.n.k.
megnéztem. a koreográfia nem rossz, de a fényképezésen lehetett volna javítani. az elég unalmas, ha távolból veszed ahogy ketten küzdenek. kellett volna egy-két közeli az ütés vagy rúgás, mert azzal beemeled a nézőt és meg lehet oldani, hogy a befejező találat hihetőbb legyen - képen kívül, vágással, egy bizonyos szögből... ez persze sokkal több idő, tervezés, de a végeredmény szempontjából ég és föld.
szerintem ne akarjatok másolni kínai középkori történetet, hanem mai itteni sztorit próbáljatok meg összehozni. ne adjátok fel, mert ez az amatőr filmek közül, amiket láttam, a jobbak közé tartozik.
 
2007. augusztus 28. kedd, 12:05 3. | Daihelyon
Mindenki meg is nézheti:
http://www.youtube.com/watch?v=kd0wbbQFjKE

Abszolút legelső filmünk, film táborban még nem voltam/tunk. Jött, hogy csináljuk meg, és neki kezdtünk. Ruhát úgy vartuk, mindent magunk csináltuk, és volt két kölcsön Panasonic (NV-GS27) kamera amivel felvettük (mázli volt, hogy mind a két kamera ugyan az a típus volt, pedig két külön embertől kaptuk).
 
előzmény: Mclane #2
 
 
2007. augusztus 27. hétfő, 16:35 2. | Mclane
Szia,
megkérdezhetem, hogy a ti filmeteknek, mi a műfaja?
Tényleg kíváncsi vagyok, mert az ismerőseim egy jó kis horrort küldtek be. Nagyon várom, mire jutottak vele. Drukkolok nekik.
 
előzmény: Daihelyon #1
 
 
2007. augusztus 27. hétfő, 13:51 1. | Daihelyon
Remélem majd valahol meg lehet nézni a legjobbakat, amiket bevállogattak a szept. 7-ei vetítésre, mert marha kiváncsi vagyok. Megpróbálok feljutni, de nem biztos.
Már csak azért is kíváncsi vagyok, hogy tudjak egy jó nagyot szitkozódni.
Elnézve a 2006-os Latin-amreikai döntősöket komolyan a fejemet fogtam, de úgy mindentől. Először is dráma minden mennyiségben. Másod sorban mind három filmen vagy 50 ember dolgozott, látszott a komoly felszerelés, háttér. Nem lenne vele baj, de akkor mi a büdös francért hirdették ezt a pályázatot mindenütt? Tették volna ki csak a zárt fórumokra, filmes újságokba, de nem, minden honnan ömlött a reklám, hogy jelentkezz. Persze. Aztán azokat válogatják be akik nekmár alapból volt egy igen komoly hátszelük. Savanyú a szölő, lehet mondani, mert mi is pályáztunk, és nem jutottunk tovább. Megpróbáltunk szinte nullából, kilencen egy kis filmet csinálni, olyan kamerákkal, amiket az MM-ben 50-ért lehet kapni.
Hogy a francba versenyezzünk olyanokkal, akiknek olyan hátterük van, amiről most mi csak álmodunk?

Na mindegy, most még csendben dühöngök és fúrja az oldalamat a kiváncsíság, hogy vajon milyen a legjobb 20.

nka emblema 2012