sex hikaye

Újra szól a Mezzo

Elvégeztetett?

2007. április 6. - filmhu
Újra szól a Mezzo
Tegnaptól ismét fogható a Mezzo Tv a UPC fővárosi kábelhálózatán. Korábban a szolgáltató azért vette ki kínálatából a francia zenei csatornát, mert így akart helyet szorítani az  AXN sorozat-csatornának. A UPC döntése heves reakciókat váltott ki.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
„A UPC elismeri: hibázott, amikor korábban úgy döntött, hogy a Mezzo továbbítását április 1-től megszünteti kínálatában. A kínálatnak egy újabb népszerű magyar nyelvű csatornával történő bővítése a jelenlegi korlátozott műszaki körülmények között – kényszerűen – csak egy meglévő csatorna cseréjével volt lehetséges. Bebizonyosodott azonban, hogy a tudományos alapossággal elvégzett nézői felmérések és rendelkezésre álló egyéb statisztikai adatok ehhez nem biztosíthatnak tökéletes, objektív fogódzókat. A közvetlen előfizetői és társadalmi visszajelzések ezért lényeges adalékként, hasznos segítségként szolgálnak a felmérésekhez. A MEZZO kapcsán tapasztalt reakciók is azt mutatják, hogy a vizsgálati adatok nem nyújtottak kellő támpontot, így a döntés nem lehetett kellően megfontolt, ezért azt felül kellett vizsgálni.” – áll a UPC tegnapi, hivatalos közleményében.

A Mezzo kényszerpihenőjét egy 1200 háztartásban végzett ún. affinitásvizsgálatnak köszönheti. Ennek lényege, hogy a kérdezettek nyilatkoznak arról, mely csatornákat tartják nélkülözhetetlennek, és melyek azok, amelyekről le tudnak mondani: a felmérés szerint a Mezzo végzett az utolsó helyen, így a szolgáltató úgy döntött, a legkomolyabb zenecsatorna április 1-vel átadja helyét a kínálatába felvenni kívánt AXN sorozatcsatornának.

A március közepén nyilvánosságra hozott döntést nem kis felháborodás kísérte az előfizetők részéről. Egy interneten indított aláírásgyűjtési akció során több mint 3000-en tiltakoztak, és többen jelezték, szolgáltatót váltanak, ami valószínűleg nem csak puszta fenyegetés lett volna, hiszen a parabola antennával fogható Antenna Digital kínálatában – egyéb mozi-csatornák mellett – szerepel a zenei csatorna is. A Francia Intézet is rosszallását fejezte ki a francia nyelvű Mezzo eltűnése miatt.

Addigra azonban a visszahelyezést már csak „a műszaki és jogi feltételek tisztázásával lehetett megoldani.” Ez összesen öt nap műsorszünetet jelentett, végül a UPC beáldozta a digitális átállásra fenntartott tartalék csatornát, most ezen keresztül érhetik el az érintett UPC-előfizetők a Mezzo-t.

Címkék

hír



nka emblema 2012