sex hikaye

A Variety kritikája Fliegauf új filmjéről

Lesz-e Tejút kiállítás?

2007. szeptember 6. - filmhu
A Variety kritikája Fliegauf új filmjéről
A Variety dicsérő hangú kritikát jelentetett meg a fiatal magyar rendező új filmjéről, melynek szépségét és művészi értékeit hangsúlyozta. Egyben azonban finoman óvatosságra és türelemre intette a film (leendő) közönségét, kiemelve a narratíva és a párbeszéd hiányát a filmben.

A Locarnói Filmfesztiválon elért siker, az Arany Leopárd kapcsán rövid cikkben méltatta Fliegauf Benedek Tejút című alkotását a Variety. A filmmel nemrégiben a magyar közönség is találkozhatott a Moziünnepen két teltházas vetítés keretében.  A Variety a film képi világának egyediségét emelte ki.

Fliegauf filmje mindenképpen különleges és figyelemre méltó alkotás a cikk szerzője szerint, amely ennek megfelelően speciális ízlésvilágú közönséget tud  megszólítani. Az új iránt fogékonyak türelme azonban kifizetődő, hiszen a film nem csupán egyrétegű: különböző szinteken nyújt élvezetet az arra érdemeseknek - írja a Variety. Alissa Simon szerint még azoknak is jobban oda kell figyelniük erre a filmre, akiknek a rendező korábbi alkotásai tetszettek.

A képeknek kimerevítve, kiállításon volna a helyük

A film formanyelvi eszközeiről is dicsérően ír az amerikai magazin. Kiemeli a képek és a montázs fontosságát, valamint Beke Tamás hangmérnöki munkáját. A kritikus a filmképek szépségét méltatva megjegyzi, hogy a képeknek kimerevítve, kiállításon volna a helyük. A hang pedig legalább olyan fontos része ennek a munkának, mint a képi világa - írja Simon.



Címkék

hír



nka emblema 2012