sex hikaye

Alexsei Alexeev és Bánóczki Tibor sikere Annecy-ben

Log Jam, Hódítás

2009. június 15. - filmhu
Alexsei Alexeev és Bánóczki Tibor sikere Annecy-ben
Magyar alkotás, Alexei Alexeev Log Jam című sorozatának négy újabb epizódja kapta a televíziós kategóriában az Annecy Kristályt az animáció első számú seregszemléjének számító Annecy Filmfesztiválon - közölték a szervezők. Bánóczki Tibor készülő filmje a CANAL+ díját is elnyerte, 15 000 Euro értékű elővásárlási szerződést kötött a készülő filmre és jelenleg francia produkciós, vagy koprodukciós partnereket segít találni a film legyártásához.

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta készülő filmterve, a The Conquest a CANAL+ diját is elnyerte a Francia Alkotói Szövetség (SACD) díja mellett az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon Franciaországban. A díj értelmében a CANAL+ 15 000 Euro értékű elővásárlási szerződést kötött a készülő filmre és jelenleg francia produkciós, vagy koprodukciós partnereket segít találni a film legyártásához.

A The Conquest egy 8 perces társadalmi politikai mese egy hajótörött párról, aki felfedez, uralma alá hajt, végül elpusztít egy különös emberi fej formájú szigetet az óceánon. A film szereplőit pixillácios technikával mozgatják, hátterei számítógépben összerakott fotómontázsok, melyek korai némafilmek képi világát tükrözik. A film rendezője a „Domestic Infelicity” alkotócsoport, amelynek tagjai Szabó Sarolta és Bánóczki Tibor.

Magyarországot az Annecy filmfesztivál versenyprogramjában öt alkotás képviselte. A Kecskemétfilm Stúdió a televíziós sorozatok versenyében két alkotással indult: Szoboszlay Eszter Fejlakók című sorozatnák második része, a Szomszédolás és Nagy Lajos Köcsögkirály című magyar népmeséje kapott meghívást. 

Alexei Alexeev rendezésében készült Log Jam című nagysikerű sorozat első része tavaly Annecy-ban elnyerte a SACEM díját, most további négy epizód kapott meghívást, és nyerte el televíziós kategóriában az Annecy Kristályt.

A Log Jam sorozat egyes részeit a budapesti Puskin mozi műsorára tűzte, minden – a mozi nagytermében vetített – egészestés film előtt levetítenek egy-egy epizódot. A Studio Baestarts egy másik alkotása, a Gyerekdalok szintén a 41 meghívott televíziós sorozat között indult Annecy-ban. Az epizódok ismert magyar gyermekdalokat dolgoznak fel, rendezője Hegyi Magdolna. A vizsgafilmek között a budapesti MOME-ről Mendrei Miklós Egyedül című 9 perces animációja mutatkozhatott be.

2005-ben magyar alkotás - Gauder Áron Nyócker című animációs játékfilmje nyerte el a fesztivál fődíját, a "Nagyjátékfilm Annecy Kristályát". A 40 ország részvételével megrendezett, 192 versenyfilmet felvonultató, az "animáció Cannes-jaként" emlegetett fesztiválnak idén mintegy 120 ezer látogatója volt, azaz 5000-rel több, mint tavaly.

Nézd meg a kisfilmeket:

A kígyó:




Az eső:



A hold:




KJFG:




Címkék

hír



nka emblema 2012