sex hikaye

Animateka magyar résztvevőkkel

2007. december 4. - filmhu
Animateka magyar résztvevőkkel
A ljubljanai nemzetközi animációs filmfesztiválra hét alkotás érkezik Magyarországról. A belgiumi Leuven rövidfilm szemléjén pedig a Szalontüdő és a Maestro lesz látható - szól a Filmunió sajtóközleménye.

A szomszédos Ljubljanában immáron negyedik alkalommal vette kezdetét december 3-án az Animateka, az animációk nemzetközi seregszemléje. A szlovén főváros filmfesztiváljára hét munka érkezik Magyarországról. A Kecskemétfilmet Szilágyi Varga Zoltán és Ulrich Gábor egy-egy munkája képviseli Ljubljanába. A kortárs magyar animáció sokszínűségét Ducki Tomek, Fritz Zoltán, Káli Gergely, Pálfi Zsolt és Kovács Éva Vica legutóbbi munkái is hirdetik az Animateka fesztivál különböző válogatásaiban - közölte a Filmunió.

December 1-én kezdődött, és 8-ig tart a belgiumi Leuvenben a 300 rövidfilmet felvonultató szemle. A fesztivál 35 pályaművet számláló versenyprogramjába Szirmai Márton Szalontüdő című rövidfilmje kapott meghívást. Az információs programban M. Tóth Géza Maestro című Oscar-jelölt 3D animációját vetítik.

További fesztivál, hír, infó: Magyar Filmunió



Címkék

hír



nka emblema 2012