sex hikaye

Áprilistól nálunk forgat Andrej Koncsalovszkíj

Diótörő Pomázon

2007. január 5. - filmhu
Áprilistól nálunk forgat Andrej Koncsalovszkíj
Zenés nagyjátékfilm érkezik Magyarországra. Áprilistól júliusig Pomázon forgatja Csajkovszkíj Diótörőjének Tim Rice dalbetéteivel „felhígított” változatát Andrej Koncsalovszkíj. Mint azt a produkciót befogadó Stern Stúdió képviselőjétől, Szabados Amytől megtudtuk a Diótörő már január végén beköltözik a pomázi komplexumba, a díszletek felépítése ugyanis több mint két hónapot vesz igénybe.

Nem hagyják kihűlni a filmesek a Stern Stúdió műtermeit, éppen csak kiköltözött az Eichmann, január végén máris kezdődnek a nemzetközi produkcióban készülő Diótörő díszletező munkálatai. Mint azt az Eichmannt is hazánkba csábító Cirkó Józseftől, a soron következő Koncsalovszkíj-opus magyar koproducerétől megtudtuk, a Tim Rice (Evita, Jézus Krisztus Szupersztár) dalbetéteivel és zenei átdolgozásában készülő Diótörő majdnem teljes egészében Magyarországon forog majd. A stáb itt töltött idejének zömében a pomázi műtermekben forgat, de készülnek majd felvételek a Fóton a Dinotópia című produkció számára korábban felépített városi főtér-díszletek között és pár tekercs erejéig külsőben is. „Éppen ezért nem biztos, hogy teljes egészében Magyarországon forog majd a film, ugyanis, ha néhány külső utcaképet, vagy egy havas szakadékot nem tudunk itt felvenni, akkor a second unitnak azért a pár snitthez szükséges anyagért el kell utaznia, teszem azt Ausztriába vagy Szlovákiába. Ami pedig az utómunkát illeti, a digitális utómunka nagy részét is hazai stúdióban végezzük majd, magyar szakemberek bevonásával” – mondta Cirkó József.

Áprilistól itt forog a Diótörő
A hatvanas években indult, és a nyolcvanas években amerikai produkciók direktoraként a szovjet filmipar egyik elsőszámú exportcikkévé (Szökevényvonat, Tango és Cash) avanzsált Koncsalovszkíj, és az Evita okán Oscar-ral díjazott Tim Rice személyén kívül Cirkó József kevés információval szolgált a stáb tagjait illetően. „Egyelőre minden titkos, a színészekről is legfeljebb annyit árulhatok el, hogy a film világsztárok felvonultatásával készül, és egy Oscar-díjas is van köztük” – mondta a producer. Annyit azért sikerült megtudnunk, hogy a film amerikai producere az a Paul Lowin, aki három éve már dolgozott Andrej Koncsalovszkíjjal a Magyarországon, itteni stáb részvételével forgatott Az oroszlán télen című tévéfilm alkalmával – a filmben nyújtott alakításáért Glenn Close 2005-ben Golden Globe-ot kapott.

Ami a film költségvetését illeti a korábban napvilágot látott hatvan millió dolláros összeg nagyjából a Diótörő gyártási részét fedezik, tudtuk meg Cirkó Józseftől. A konkrét büdzséről ugyan a koproducer nem árult el többet, annyit hozzátett, a fenti összegnél „merészebb az összeg, s ami az itteni költségeket illeti, a produkció körülbelül 5 milliárd forintot hagy Magyarországon.”



Címkék

szakma , hír



nka emblema 2012