sex hikaye

Az Apaföld a thesszaloniki fődíjért

Nagy Viktor Oszkár és Pálfi György

2009. november 11. - filmhu
Az Apaföld a thesszaloniki fődíjért
Nagy Viktor Oszkár első rendezése, az Apaföld indul az 50. jubileumát ünneplő thesszaloniki nemzetközi filmfesztivál Arany Alexander díjáért - adta hírül a Magyar Filmunió.

Nagy Viktor Oszkár rendezői bemutatkozása, az Apaföld című magyar film nemzetközi premierje gazdagítja a thesszaloniki filmfesztivál válogatását. Európa egyik legelső mozgókép szemléje idén ünnepli 50. születésnapját. A több mint kétszáz filmet felvonultató rendezvény november 13-án kezdődik a legnagyobb görög kikötővárosban.

A nagy szakmai elismertségnek örvendő fesztivál fődíjáért, az Arany Alexanderért tizenöt vetélytárssal indul Nagy Viktor Oszkár első filmje. A Derzsi János, Ravasz Tamás és Nagy Andrea főszereplésével készült Apaföld a 40. Magyar Filmszemlén elnyerte a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díját. Az Apaföld az Eurofilm Stúdióban készült, a nemzetközi premieren Nagy Viktor Oszkár rendező személyesen vesz részt.

A görög filmművészet élő legendája Theo Angelopulosz elnökli a rangos díjak sorsáról döntő nemzetközi zsűrit, amelynek tagja Pálfi György. A Hukkle és a Taxidermia rendezőjének legutóbbi filmjét, a Nem vagyok a barátod-at a thesszaloniki filmfesztivál a „Post Romance” című tematikus válogatásban tűzi műsorra.






nka emblema 2012