sex hikaye

Az Árvai Jolán-Díj kitüntettjei

Filmes Karácsony

2002. december 18. - filmhu
Először adták át az Árvai Jolán emlékére alapított díj kitüntetéseit szombaton délután a H.S.C., az MRC és a FILMJUS szervezésében megrendezett Filmes Karácsony keretében. Az ünnepségen öt emlékgyűrűt osztottak ki, illetve megnevezték a jövő évi pénzdíjra esélyes jelölteket.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
Az MRC és a H.S.C. idén január 31-én határozta el, hogy tavaly decemberben elhunyt Árvai Jolán emlékének megőrzése érdekében a magyar filmművészet közreműködői, a filmszakma nem előadóművész és nem alkotóművész közreműködői részére kimagasló szakmai munkájuk elismerésére díjat alapít.

Az Árvai Jolán-Díj - a magyar filmért végzett kiemelkedő munkáért - tartalmaz egy oklevelet, egy aranygyűrűt és egy 200 ezer forintos pénzdíjat.

Idén kivételesen öt embert részesítettek ebben a kitüntetésben eddigi szakmai tevékenységük elismeréseként - ők emlékgyűrűt és oklevelet kaptak, külön pénzdíjban nem részesültek. A 2002-es dijazottak:

Krizs Pál, a nagyvetítő örökös gépésze, Lénárt István "Papi", filmes-televíziós gyártásvezető, Port Ferenc, a Budapest Film vezérigazgatója, Schulze Éva, dramaturg és Vincze László, a Magyar Mozgókép Közalapítvány gazdasági igazgatója.

Jövö évtől kezdve a H.S.C. és az MRC jelölőbizottsága által javasolt öt főt nominálnak a díjra, akik közül egy külön erre a célra létrehozott, hat filmkritikusból álló kuratórium választja ki a pénzjutalommal és aranygyűrűvel járó Díjra érdemes személyt. A nomináció önmagában is kitüntetésnek számít. A Filmes Karácsonyon átadták a jövő évi díjra javasolt öt nominált oklevelét is:

Kürtös Előd fövilágosítónak, Romvalter Béla "Ricsi" fővilágosítónak, Tóth János fahrtmesternek, Tóth Béla Zsolt kellékesnek, és Vida Miklósnak, aki a nagyvetítő stúdiómérnöke.

A 2003-as díj odaítélését január 24-én 15 órakor jelenti be a MUOSZ-ban. A díj idei fővédnökéül Görgey Gábor kulturális minisztert kérték fel.

Címkék

nevezz



nka emblema 2012