sex hikaye

Bizalom, amatőr filmszemle

Faludi Akadémia

2008. május 21. - filmhu
Bizalom, amatőr filmszemle
A Faludi Ferenc Akadémia meghirdeti XIII. tematikus nemzetközi amatőrfilm szemléjét és az ahhoz kapcsolódó fotópályázatát. A nevezők a fenti témát, a Bizelmat film vagy fotó formájában a nevezési feltételekben részletezettek szerint dolgozhatják fel. Szakmailag igényes, kimunkált alkotásokat várunk, amelyek alkalmasak arra, hogy a kép nyelvén fórumot teremtsenek különböző nézőpontok és vélemények dialógusához.

„Az életben a legbámulatosabb dolog az a bizalom, hogy majd mások vezetni fognak minket. Ha ez hiányzik belőlünk, csak téblábolunk a magunk útján; ha pedig megvan bennünk, fel sem ocsúdunk, s már a legrosszabb útra tereltek minket” (Goethe).

Ha így van, akkor érdemes kicsit visszavennünk…

Nevezési feltételek - Film:

- a filmszemlére elsősorban amatőr alkotók vagy alkotóközösségek jelentkezhetnek, korhatár megkötése nélkül, legfeljebb 2 pályaművel, a film és a fotó szekcióba történő nevezés egymástól független.

- nevezni kisjáték-, kísérleti-, és dokumentumfilm kategóriában lehet.

- az egyes művek hossza nem haladhatja meg a 16 percet, (a művészeti egyetemek hallgatóinak kategóriájában az időkorlát 30 perc, amennyiben a film tanulmányaik idején készült.)

- a kész munkákat 1db VHS kazettán esetleg DVD (előzsűri) és 1 db vetítési kópián (AVI, DVCam, DV, HDV,  esetleg DVD  vagy S-VHS) kérjük beadni.
- a beadott példányokon (mind a hordozón, mind a borítón) szerepelnie kell a rendező nevének és a film címének

- a filmeket angol nyelven feliratozva várjuk, ennek hiányában kérjük mellékelni az angol nyelvű dialóglistát (nyomtatva és e-mailben is).

- szívesen látjuk művészeti egyetemeken tanuló hallgatók filmjeit is, amelyeket a zsűri külön szekcióban értékel és díjaz.

- a nevezési lapot nyomtava és e-mailben is kérjük elküldeni.

- az előzsűri döntése alapján, a versenyprogramban nem szereplő filmeket információs vetítésen mutatjuk be, ha azok a pályázati kiírásnak megfelelnek

- az Akadémia hordozót nem ad vissza, kivéve a versenyprogramban nem szereplő alkotások vetítési kópiáit, melyeket a filmszemlét követően 1 hónapig őrizünk meg.

- nevezési díj nincs!

- nevezési lap letölthető innen.

Nevezési feltételek - fotó:

- a fotópályázatra elsősorban amatőr alkotók jelentkezhetnek, korhatár megkötése nélkül, legfeljebb 3 pályaművel, a film és a fotó szekcióba történő nevezés egymástól független.

- nevezni digitális, hagyományos (analóg) technikával készült színes és fekete-fehér képekkel lehet.

- a pályaműveket nyomtava, nagyítva 1 példányban 18 cm x 24 cm -es méretben valamint 300 dpi bontásban CD -n is kérjük beadni.

- sorozatok esetén a képek száma ötnél több ne legyen, de az alkotó csak egy sorozattal pályázhat.

- a kép hátulján és az CD –lemezen is kérjük feltüntetni az alkotó nevét és a kép címét.

- szívesen látjuk művészeti egyetemeken tanuló hallgatók munkáit is, amelyeket a zsűri külön szekcióban értékel és díjaz.

- a nevezési lapot nyomtava és e-mailben is kérjük elküldeni.

- az előzsűri által kiválasztott alkotásokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban állítjuk ki november 30.-ig, a kiállításon nem szereplő képeket honlapunkon lehet megtekinteni.

- a fotók a kiállítást követően 1 hónapig vehetők át az Akadémia titkárságán, illetve mellékelt felbélyegzett csomagolás esetén postán visszaküldjük.

- nevezési díj nincs!

- nevezési lap letölthető innen.


Nevezési  határidő:
2008. október 20.

Késve érkezett nevezéseket a többi nevezőre, illetve az előzsűrire való tekintettel nem áll módunkban elfogadni.

Az Akadémia a nevezőkkel kizárólag e-mail útján tartja a kapcsolatot. A további tudnivalókról minden nevezőnek e-mailt küldünk. Amennyiben ez október 30-ig nem érkezik meg, kérjük, jelezd a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.


Filmszemle és Fotó kiállítás

A beküldött filmeket szakmai zsűri bírálja el. Az előzsűri által a versenyprogramba választott munkák a közönség, az alkotók és a zsűri jelenlétében, nyilvános vetítésen kerülnek bemutatásra. A versenyprogramba be nem válogatott filmeket információs vetítésen mutatjuk be. A zsűri három kategóriában (kisjátékfilm, kísérletifilm, dokumentumfilm) ad ki díjakat (I., II.,III.), illetve különdíjakat. A művészeti egyetemek hallgatóinak filmjeit külön kategóriában díjazza a zsűri.

A beküldött fotók közül az előzsűri döntése alapján a legjobbakat az Uránia Nemzeti Filmszínházban állítjuk ki. A kiállított képeket a zsűri nyilvános fórumon értékeli. A díjak átadására a filmszemle díjkiosztóján kerül sor.

A filmszemle ideje, helye:
2008. november 14-15. Uránia Nemzeti Filmszínház

A fotókiállítás megtekinthető

2008. november 13-30.

Díjkiosztó, díjazott filmek vetítése:
2008. november 15. 19 óra 
 
A filmes zsűri tagjai:
Lázár Kovács Ákos esztéta,
Pintér Judit filmkritikus,
Mispál Attila rendező,
Nagy András operatőr

A zsűri elnöke
:
Pupi Avati rendező

A fotós zsűri tagjai:
Drégely Imre, Haris László, Körtési Béla, Móser Zoltán

Díjak: 1 700 000 Ft értékben
- A Budapesti Olasz Kultúrintézet díja egy olaszországi filmes ösztöndíj!
- Krzysztof Zanussi által felajánlott díj: egy hét a varsói TOR filmstúdióban!
 
A filmegyetemi hallgatók kategóriáját a Port.hu támogatja.

A filmeket az Országos Diákzsűri is értékeli és díjazza!

A szemle után értékelő szakmai napot tartunk, amelyen a nevezők és a zsűrik tagjai vesznek részt. Itt lehetőség nyílik átfogóbb szakmai konzultációra, eszmecserére.



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012