sex hikaye

Bizonytalan a Pannónia Filmstúdió jövője

Mi lesz veled, Pannónia?

2007. október 19. - filmhu
Bizonytalan a Pannónia Filmstúdió jövője
Az állami tulajdonú Pannónia Filmstúdió Kft, ami valaha a virágzó magyarországi animációs szektor vezetője volt, ma bizonytalan jövő elé néz a tulajdonos, ÁPV Zrt. tétlenségének köszönhetően – adta hírül cikkében a Film New Europe .
Az állami tulajdonú Pannónia Filmstúdió Kft, ami valaha a virágzó magyarországi animációs szektor vezetője volt, ma bizonytalan jövő elé néz a tulajdonos, ÁPV Zrt. tétlenségének köszönhetően.

Csunderlik Ferenc vezérigazgató augusztus 1-i kinevezése ellenére az ÁPV Zrt. nem hajlandó részleteket elárulni a stúdióra vonatkozó terveiből.
Macskási Katalin, a stúdió egyik alapítójának, a néhai Macskási Gyula lánya azonban elmondta, hogy a stúdió hónapok óta felszámolási eljárás alatt áll. A stúdió honlapján , amely továbbra is kínál animációs alvállalkozói munkákat külföldi producerek számára, említést sem tesznek a felszámolásról.

A filmgyártásban eltöltött fél évszázad alatt a Pannónia gazdag filmgyűjteményt halmozott fel, amit a stúdió forgalmazóvállalata, az Interpannónia Kft kezelt. A vaskos katalógus 27 egészestés animációs filmet, több mint tízezer percnyi sorozatot, nyolcszáz trükkfilmet és 1500 reklámot tartalmaz. Egy, az MMK-hoz közeli forrás megerősítette, hogy a stúdió felszámolás alatt áll. A filmszakmában ismeretlen Forrás Kft-t bízták meg az ügyintézéssel.

Csunderlik Ferenc, az új vezérigazgató nem szakmabeli, saját bevallása szerint nincs tapasztalata a filmiparban.

A belföldi sajtó nem adott hírt a legutóbbi fejleményekről, csak arról - még az év elején - hogy Jankovics Marcell távozott a Pannónia vezérigazgatói székéből. Jankovics szűkszavúan nyilatkozott távozása okairól: „nekem már megszűnt a fizetésem, nyugdíjas vagyok, a mandátumom lejárt” - mondta el a hatvanhat éves, Arany Oroszlán-díjas rendező az Index internetes portál kérdésére .
Macskási elmondta, hogy a vállalat vagyonát számbavették, de ezen felül semmiről sem tájékoztatják, pedig a kulturális tárcát is felkereste levélben, de nem kapott választ.

A Film New Europe (a cikk forrása) próbált részleteket megtudni a katalógusban szereplő tételek értékéről és az utóbbi évek állami bevételeinek mértékéről, de semmilyen információt nem kapott az érintettektől, akik elzárkóztak a válaszadástól.

Címkék

szakma , hír


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2007. október 24. szerda, 16:45#1| gozsyk
"A belföldi sajtó nem adott hírt a legutóbbi fejleményekről, csak arról - még az év elején - hogy Jankovics Marcell távozott a Pannónia vezérigazgatói székéből."


De az Index írt róla augusztusban is: http://index.hu/kultur/pol/jancsod08/
Menekült vagy ment Jankovics? címmel.

nka emblema 2012