sex hikaye

Box office: angyali és démoni számok

Kritikus tömeg

2009. május 19. - filmhu
Box office: angyali és démoni számok
Eldöntetett, immáron végérvényesen nyár van, a strandlabda átrepül a légyzümmögés terhelte multiplexek extra vetítővászna előtt, a lángosszag pedig legyűri a popcorn vajas illatát. De mégis beszámolhatunk egy rekordgyanús eredményől. (A kritikusok meg ezen a héten inkább menjenek lepkevadászatra.)

Egy szép, szeles, hideg, szemerkélő esővel és politikai válságokkal megterhelt napról álmodozhatnak manapság a forgalmazók, amikor látják, hogy az országos összesített adatok egy-egy eredényesebb őszi budapesti hétvége szintjét érik el. 115 739 néző: ennyi, nem több, így a honi top 10-be már 2063 nézővel be lehet jutni.

Így is összesen egy magyar film tudta hozni a szintet, nem is a legfrissebb, hanem az Álom.net, amely az egész mezőnyből a legkevesebb nézőt vesztette (21%-ot) az előző heti teljesítményéhez képest, és már ötödik hete van a listán.

Perzse lehet mondani, hogy a nagyin népszerű és friss filmek könnyen vesztenek 40-50%-okat, és ez törvényszerű is, ám az Álom.netnél 2%-kal több saját nézőt vesztett a nála két héttel öregebb Szörnyek az űrlények ellen. Amúgy is minden film, ami ezekben a kánikulás rettenet időkben 3 hétnél többet kibír a top 10-ben, oklevéllel ellátott dicséretet érdemel.
 

Ingyenreklám a Vatikánnak? Dan Brown jezsuita? Da Vinci Light?

A heti premierfilmek amúgy úgy jártak, mint a bibliai vetőmag, amely köves talajra esett: kicsíráztak, de a nap hevétől elégtek. Egyikük sem tudott felkapaszkodni a legjobb tíz közé - vagyis hát egyikük éppenséggel igen.

Mi több, az Angyalok és démonok olyan fölénnyel végzett az első helyen, mint Lukasenko a belorusz elnökválasztáson. Mellbevágóak az adatok: 71 966 nézővel hétszer annyi nézőt szedett össze a 44 kópiával induló Dan Brown- feldolgozás, mint mint a második helyen álló Star Trek (10 554), a heti országos össznézőszámnak pedig 62%-át adta ki. Minden 2,2. ember Tom Hanks a Vatikán által most kisebb felhördüléssel fogadott filmjét nézte meg - hogy a film kritikái általában az ártalmatlanságot és a legyengítettséget, a PC-lugozást, az utánzatérzést emelik ki? Utóbbiról tudjuk, hogy kifejezetten kedves a néző lelkületének, és hát istenem, a Da Vinci-kód hívószava elég volt ahhoz, hogy összejöjjön ez az elképesztő nézőszám.
 
Kritikusok, ismét megtudhattátok, hol a helyetek.



Címkék

hír


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2009. május 20. szerda, 15:40#1| DJ Bill
Az a baj, hogy ebből az írásból pont a lényeg hiányzik...

nka emblema 2012