sex hikaye

Box office: Poroszka és a Farkas

Moziból ki

2009. május 4. - filmhu
Box office: Poroszka és a Farkas
Ahogy azt már a múlt héten megjósoltuk, egy, csak egy toportyán volt talpon a vidéken, egy rozsomák konkrétan. Amúgy pedig nap, meleg és halál, belekezdtünk a nyárba, nincs mese. A heti három darab premierfilm amúgy nem teljesített rosszul, de lássuk, mit mondanak a számok.

Azért olyan nagyon nem temetném még a nézőszámot, a 80-90 ezres országos számok közel vannak, de még a 100 ezer felett tanyázunk, pontosan 107 205 tekintetes vonult a sötét falak közé. Kezdjük egy premierfilmmel, a franciák által kötelező olvasmánnyá emelt Isten hozott az isten háta mögött (érdekes helyesírási kérdés a második isten I-je vagy i-je, nos, mivel itt nem kifejezetten vallási értelemben beszélünk róla, köznévnek minősül, így szerintem kicsivel kell írni, de mivel ez a téma csak súrolja a mozilátogatottsági adatok témakörét, kalandozzunk csak vissza) itthon 5 136 nézővel nyitott, országos 9. helyen zárt - 8 kópiával én nem tartom ezt rossz eredménynek, a 20 milliós francia rekord viszont, úgy tűnik,  nincs veszélyben. Azt azért beláthatjuk, hogy a francia humornak az itthoni éghajlat huzatos.

A héten nyolcadik az Álom.net, amelyről a múlt héten elismerően szóltunk, 4 598 nézővel. Ami egyben azt is jelenti, hogy mint afféle rétegfilmnél, 1-2 hét csúcs után meredek süllyedésnek lehetünk tanúi - akkor igazán kínos ez, ha széles közönségfilm viselkedik így, esetünkben mindez normális, a High School Musical 3. is felfénylő hullócsillagként tündökölt anno pár hétig, aztán eltűnt, hogy DVD-reinkarnációként folytassa ifjú szemekenek szánt vizuális létét. Persze van különbség a pár hét alatt százezres látogatottságig eljutó teljesítmény, illetve a jelenleg 30 ezer felett tanyázó pozíció között. De mindent összevetve - az Álom.net kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk, magyar tinifilm.

X-men: Farkas - a manikűrösök ajánlásával

Két film pedálozik a 100 ezres határ felé - illetőleg két filmnek van esélye a elérni ezt a számot a közeli jövőben a top10-ből, mégpedig a Halálos iramnak és a Szörnyek az űrlények ellen-nek, utóbbira kicsit több pénzt tennék. Kettős játék: a Tony Gilroy-féle kosztümös romantikus sci-fi-kémfilmparódia (nem kívánt törlendő) épp elég sztárral állt fel ahhoz, hogy elcsípjen egy dobogós helyet; 14 925 nézőjének kétharmada budapesti, többségük nő? Erről nincsenek információink, ellenben szintén nagyobb összegeket tennénk le a Hannah Montana: A film ennél négyezerrel több, és így második pozícióba szorult nézőseregének nemi összetételével kapcsolatos fogadás esetén. A számok: 18 159, összességében 51 229 néző.

És akkor a győztes, az előzőleg zsinóros-fapados verzióban letölthető, toleranciabarát szekvencia, a düh és a frusztráció keserű története: X-men kezdetek: Farkas. Hugh Jackman még épp innen maradt a Jason Stathamet elérő izomkellékké alakuláson, a mértéktartó, színészi játékot is eredményező, eredeti, jól bevált receptet követő film méltán söpörte be az első helyezettnek járó babért: 36 855 nézője épp duplája a kétparókás énekes kislány heti termésének. Amerikában is nagyot ordított a torkos borz: 87 milliós első heti bevétele már be is hozta a filmbe feccölt anyagi javak felét (150 millió cash), ezzel 2009 legjobb nyitó hétvégéjét hozva össze.

(forrás: odeon.hu, box office mojo, országos forgalmazási adatok)



Címkék

hír



nka emblema 2012