sex hikaye

Box office: Karácsony felé, félúton

(kl)IMAX-ol a mozi

2009. november 9. - filmhu
Box office: Karácsony felé, félúton
Esős november, százezres őszi átlagok, az ország 1%-a jár moziba, közeledik a karácsony, csendzsákból hangot lop.

Beléptünk az esős novemberbe, százezer körül látszik stabilizálódni az átlagos heti mozis nézőközönségszám, most épp 115 485 volt, 2%-os bevételnövekedéssel.

Nem olyan sok néző ez, és értük is hat film indult csatába, hat szinte minden filmnéző réteget lefedő premierfilm: a Karácsonyi ének 3D-animáció már a közelgő "száncsengő, csinglingling"-nosztalgiára épít, megspékelve némi (leendő) IMAX-nosztalgiával, A legbátrabb város Balassagyarmat Trianon-körüli lélekjelenlétét meséli el, romantikusvígjáték-fronton a Páros mellékhatás támadt, Mark Ruffalo, Rachel Weisz és Adrien Brody személyében pedig sztárok is érkeztek A szélhámos fivérek közönségbarát közegében, végül két magyar film próbálta kirobbantani a mindezek ellenére otthon maradni szándékozó, de mégis potenciális filmre ácsingózókat - az 1 a kérdésekre nyitottakat, a Szobafogság - Pinprick pedig a krimi-dráma-thriller háromszögben jártasakat (és pár százan nyilván felszívódtak a Verzió fesztivál dokumentumfilmjei között is).

Hány néző van a szekrényben?

Ehhez képest 115 ezer nézőnk van, A szélhámos fivérek (kissé seszínű címével) 2095 nézőt termelt 5 kópiával, s ezzel 10. lett az országos listán. Az 1 negyven előadáson (két kópia + e-cinema) 942 nézőt hozott össze (ebben a heti és a premier előtti vetítések is benne vannak), összesen már 3404 nézőnél tart (Filmszemléstül, mindenestül), a Szobafogság 10 kópiával 2045 nézőt gyűjtött a hétvégén, összesen pedig 3017 nézőt hódított meg.

A listán 3. a Karácsonyi ének 3D 15 412 nézővel, 23,5 milliós bevétellel, 2. a Michael Jackson-féle This Is It, amely már átlépte a 102 milliós bevételi határt és a 88 ezres össznézettséget, ráadásul itthon is prolongálta a forgalmazója láthatóságát. 40,3 milliós bevételével és 33 728-as nézőszámával a Páros mellékhatás lett az első, jó cím, közérdekű problémafelvetés, humor, szép emberek.

Amerikában ezalatt A karácsonyi ének 3D 31 milliós bevétellel nyerte a hétvégét, 2. a majdnem 40%-ot bukó This Is It, 3. lett a George Clooneyt, Ewan McGregort a sorai közt tudható The Men Who Stare At Goats szatírája, míg a Paranormal Activity zuhanásba kezdett, de a 100 milliós bevételt így is biztosan el fogja érni.

(Forrás: odeon.hu, forgalmazók országos jelentése, box office mojo)



Címkék

hír , box office , eső



nka emblema 2012