sex hikaye

Chicagóban díjazták a könyörtelen nagymamát

Elismerő oklevél Molnár Piroskának

2013. október 21. - filmhu

A nagy füzet amerikai debütálása elismerő oklevelet hozott Molnár Piroskának. A Gyémánt-ikrek könyörtelen nagymamáját alakító színésznőt Chicagóban „a rettenetes karakter érzékletes és emberi megformálásáért” díjazták.


Szász János filmjének nem ez az első külföldi elismerése, Karlovy Varyból elhozta az Arany Glóbuszt, elnyerte az Europa Cinemas mozihálózat díját, és a haifai filmfesztiválról is elismerő oklevéllel távozott.

A napokban újabb két országban is bemutatják majd az Agota Kristof kultregényéből adaptált történetet. Előbb az ausztráliai Adelaide, majd a koreai Puszan filmfesztiváljának látogatói izgulhatnak a második világháború idején egy határszéli faluban túlélni próbáló fiúkért, zord nagymamájukért és Tóth Orsiért. (Az örökké az áldozat szerepét magára öltő Tóth Orsiról  itt olvashatsz bővebben.)

molnárpiroska600

A magyar szereplőkön kívül a filmben két illusztris külföldi színész, A bukásból és A kilencedik napból ismert Ulrich Matthes, valamint a Születésnapból és a Testvéred feleségét című dán drámából is ismerős Ulrich Thomsen is szerepel. A nagy füzet operatőre az Oscar-jelölt Christian Berger volt (interjúnk Bergerrel itt), akit többek között Michael Haneke alkotásaiból ismerhetünk. (A beteg osztrákokat felvonultató cikkünkért ide kattints.)






nka emblema 2012