sex hikaye

Chicagóban a Dealer és a Kontroll

Két rövidfilm Corkban

2004. október 8. - filmhu
Chicagóban a Dealer és a Kontroll
Magyar játékfilmek szállnak ringbe Chicagóban és Varsóban, az írországi Cork-ban pedig két rövidfilmnek szurkolhatunk. Észak-Amerika patinás filmfesztiválja október 7-ével kezdődően ünnepli 40. születésnapját Chicagóban, a nívós versenybe Antal Nimród Kontrollja és Fliegauf Benedek Dealere kapott meghívást. Szabó István Apa című 1966-ben készült klasszikusát is műsorra tűzi a fesztivál - adta hírül a Filmunió.

A Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál nemcsak a legrégebbi amerikai filmversenyként egyedülálló, hanem abból az okból is, hogy ez az első filmverseny az amerikai kontinensen, ahol a FIPRESCI néven ismert Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége zsűrit alkotott.

Európában maradva is szurkolhatunk a Kontroll újabb sikereiért a napokban, a metro-film a 20. alkalommal megrendezett Varsói Filmfesztiválon (október 07-18.) is versenyre kel. A lengyel fővárosban megrendezett fesztivál Janisch Attila Másnap és Steven Lovy Mix című filmjét is bemutatja. A Mix című mozival ezt követően a svédországi Norrköping városában találkozhat a közönség, ahol október 8-án veszi kezdetét a Flimmer Filmfesztivál.

Páternoszter és Gránátok

Az 1956-ban alapított Cork-i Filmfesztivál vasárnap rajtol, mezőnyében két magyar rövidfilmmel. Az írországi fesztivál rangos válogatásába Béres Dániel Páternoszter és Politzer Péter Gránátok című filmje nyert meghívást.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012