sex hikaye

Csuja László Foszfor című kisfilmje Tamperében

Európai Filmdíjra nevezhet a film

2011. január 27. - filmhu
Csuja László Foszfor című kisfilmje Tamperében

Csuja László Foszfor című kisfilmjét a Tamperei Filmfesztivál tűzte műsorára: a fesztivál elismerései között kiosztott UIP-díj automatikus jelölés az Európai Filmakadémia legjobb rövidfilm díjára - 2006-ban Kenyeres Bálint is a Tamperében elnyert elismeréssel jutott a jelöléshez, amelyet később díjra is váltott.

Csuja László Foszfor című kisfilmjét a 41. Magyar Filmszemle kiemelt információs filmjei között vetítették: a Gyabronka József és Ébel Roland főszereplésével készült film apa és fia ellentmondásokkal teli kapcsolatáról szól. A Foszfor az SZFE és az I'm Film közös gyártásában készült.


Részlet a kisfilmből

A finnországi Tampere az évek során a világ egyik legnagyobb nemzetközi rövidfilmes mustrájává nőtte ki magát: a márciuban megrendezett független filmfesztivál nemzetközi és finn versenyprogrammal egyaránt rendelkezik, 30 percnél nem hosszabb rövidfilmeket versenyeztet. A fesztivál elismerései között kiosztott az UIP-díj automatikus jelölés az Európai Filmakadémia legjobb rövidfilm díjára. 2006-ban Kenyeres Bálint Before Dawn című filmje is a Tamperében elnyert elismeréssel jutott a jelöléshez, amelyet később díjra is váltott Varsóban.

 


nka emblema 2012