sex hikaye

Díjak a Kamera Hungárián

Kétszer is nyert a Tesó

2003. december 3. - filmhu
Idén negyedik alkalommal osztották ki a Kamera Hungária Televíziós Fesztivál díjait. A hazai televíziózás legnagyobb seregszemléjére 359 alkotás nevezett, ezek közül 86 mű került a döntőbe. A Koltai Róbert vezette zsűri döntése valamint a közönségszavazatok alapján a kedd esti Díjátadó Gála keretében osztották ki a legjobbaknak járó díjakat. A Tesó című játékfilmet - egyedüliként - két díjjal is honorálták.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
Az immár hagyományosan rendezendő eseményen felvonultak a televíziós műsorkészítők legfrissebb termései, a szórakoztató műsoroktól a tematikus magazinokon keresztül a televíziós sorozatokig, különböző kategóriákban. A tizenhárom kategórián belül három speciális területen, a főcím, szignál, a kísérlet, újítás és az eredeti szinopszis tárgykörben is indulhattak alkotások. A Koltai mellett Enyedi Ildikó, Horváth Zoltán, Kepets András, Lugossy László, Molnár György, Prukner Pál, Simó György és dr. Wéber János felállásban működő szakmai zsűri döntésén túl a nézők is voksolhattak kedvenc televíziós személyiségükre és műsoraikra. A szinopszis zsűrit Wéber János elnökölte, a további tagok Garami Gábor, Sas Tamás, Keresnyei János és Salinger Richárd voltak.

A 19 kiadott díjból ötöt a Duna TV produkciói hoztak el. Durst György az önálló dramatikus mű díját valamint a színészi alkotói díjat is elnyerő Tesó producere hangsúlyozta, hogy az összes Duna TV-s elismerésnek nagyon örül. „A Duna TV kulturális csatorna, nem csak politikai és egyéb határon túli ügyek hírmondója, hanem a magyar kultúra közvetítője és ezt most bizonyította is.”

Hát Jack Black vagyok én?
Nem. Elek Ferenc (Sziszi)
A Tesó Sziszijének megformálásáért színészi díjat nyerő Elek Ferenc, ugyan nem tudott jelen lenni a díjkiosztón, de a producernek elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára a díj. A Tesó a Katona József Színház ifjú színészének egyébként is közel áll a szívéhez, a film bemutatója óta három filmszerepre kérték fel.

„Még sosem neveztem filmeket, a Duna Műhely egyébként is másfajta tevékenységet folytat, nem készítünk televíziós műsorokat. Aztán elcsodálkoztam, hogy az egyik Kamera Hungárián  nagyjátékfilm is díjat kapott. Idén kikerült a nevezési feltételek közül, hogy valamelyik tévé már le kellett, hogy adja a produkciót.”

A díj ellenére a Tesó még egy ideig nem lesz látható a tévében, mivel épp most jelent meg DVD-n és a szerződés szerint fél évig várni kell a televíziós bemutatóval. Dyga Zsombor éppen Pozsonyba kísérte el a filmet, ezért nem tudott jelen lenni a díjkiosztón. A Tesó 25-30 ezer néző körül zárt a mozikban. Időközben bemutatták Nagyváradon, a román forgalmazók Pig Brother címen futtatják a filmet Erdélyben. A Tesó iránt két angol forgalmazó és érdeklődik.

Két másik filmes vonatkozású díj született még: Fonyó Gergely Na végre itt a nyár, című filmje a kissé összetett Ifjúsági műsor/fikciós dramatikus mű kategóriában hozott díjat a gíártó Megafilm számára, míg a Közgáz Vizuális Brigád produkciójában készült Czabán-Győri-Pálos közös rendezés, a Két vasárnap Magyarországon, a Szolgáltató, érdekvédelmi, információs műsorok kategóriájában győzött.


Az idei Kamera Hungária díjai:

Szórakoztató műsor: Lámpaláz (Hunnia Filmstúdió)
Játék, kvíz, talk-show, vetélkedő: Legyen Ön is milliomos (Magyar RTL Televízió)
Tényfeltáró- és háttér dokumentumfilm: Esély-mesék (Master Pro Kft.)
Dokumentum-műsor: Pásurj - Lépések (Duna TV),
Riport, interjú, stúdióbeszélgetés: Ruhapista – A kolozsvári világpolgár (Duna TV)
 
Szolgáltató, érdekvédelmi, információs műsorok: Két vasárnap Magyarországon (Közgáz Vizuális Brigád)
Gyermek- és ifjúsági műsor, fikciós dramatikus mű: Na végre itt a nyár (Megafilm),
Tematikus magazinok, ismeretterjesztő művek: Total Car (TV2)
Önálló értékű televíziós közvetítés: Elnöknők (MTV)
Televíziós sorozat, önálló dramatikus mű: Tesó (Duna TV)
 
Főcím, szignál kategória: Bestseller (Színfolt Film)
Kísérlet, újítás kategória: Dalnokok ligája (TV2)
Eredeti szinopszis: Csudafilm (Megafilm)
A közönség kedvenc televíziós személyisége: Vágó István
A közönség kedvenc műsora: Legyen Ön is milliomos

Alkotói díjak:

Czigány Zoltán rendező - Bartók: Cantata Profana
Takács Vera szerkesztő-rendező - És boldogan éltek – Minden egér szereti a sajtot
Elek Ferenc színész - Tesó

Rámpa a médiában különdíj: Speciális olimpia Írországban.

Fővárosi Operettszínház, 2003-12-02

Címkék

hír



nka emblema 2012