sex hikaye

Enyedi Ildikó rövidfilmje Locarnóban

Enyedi filmje a vásznon, Fliegauf, Tóth Orsi és Bárdos Csaba a zsűriben

2008. július 16. - filmhu
Enyedi Ildikó rövidfilmje Locarnóban
Enyedi Ildikó Első szerelem címmel készített rövidfilmjét meghívta az augusztus 6-án kezdődő locarnói filmfesztivál, amely a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített fesztiválok egyike, Berlin után, Cannes és Velence között - adta hírül a Magyar Filmunió.

Enyedi Ildikó legújabb rendezését, az Első szerelem címmel készített húszperces rövidfilmet a fesztivál szervezői meghívták a „Here and Elsewhere” (Itt és Máshol) elnevezésű válogatásba.

„A szerelem vak. Igen, lehet, hogy a köznapi értelemben az. Ilyenkor eltűnik a háttér, a szociális környezet, a szülők elvárásai, a barátok ítélete... Ha úgy vesszük, a szerelmes ember tehát a legjózanabb realista.” – áll a film szinopszisában.

Az  Első szerelem az Inforg Stúdióban készült. A Muhi András vezette Inforg Stúdió egy másik alkotással is részt vesz a 61. locarnói filmfesztiválon: Jan Cvitkovic (Sírugrók) szlovén filmrendező I Know című rövidfilmje, melyet szintén Locarnóban láthat először a közönség a Piazza Grande-n, ugyanis az Inforg Stúdió koprodukciójában készült.

A rangos locarnói filmfesztivál három zsűrijébe érkeznek magyar tagok idén. Tóth Orsi a rövidfilmverseny ítészei között foglal majd helyet. Ez alkalomból újra műsorra tűzik Mundruczó Kornél Tóth Orsi főszereplésével készült Szép napok című filmjét, melyet Ezüst Leopárddal jutalmaztak Locarnóban 2002-ben.

Fliegauf Benedek a „Filmmakers of the Present” (Napjaink Filmművészei) program zsűrijébe kapott meghívást. Tavaly ő vehette át e szekció fődíját Tejút című filmjéért, idén a Dealer-t tűzik műsorra. A Nemzetközi Filmklub Szövetség zsűrijében Bárdos Csaba, a szervezet magyarországi szekciójának elnökségi tagja vesz részt Locarnóban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012