sex hikaye

Eső után jön a Kythéra

Arany Pálma a mozikban

2007. február 14. - filmhu
Eső után jön a Kythéra
Március 8-tól látható a hazai mozikban Mészáros Péter Kythéra című filmje, melyet a rendező cannes-i Arany Pálma-díjas rövidfilmje, az Eső után kísér. Az Eső után szélesvásznon eddig még nem került a hazai nézőközönség elé.
 
 
 
 

A történet főhőse Csilla (Kovács Kata) és Bandi (Tóth András Ernő) egy fiatal pár, akik a tömegkultúra, a reklámok és prospektusok, olcsó kvízműsorok, tévés futballmeccsek által sugallt álomvilágban élik életüket. Görög nyaralásra gyűjtenek, Kythéra szigetére mennének, s a Watteau-festmény láttán Csilla képzeletében elkezd összemosódni álom és valóság.

A mű a nemrég lezárult 38. Magyar Filmszemlén több elismerést is kapott: a zsűri a legjobb női alakítás díját Kovács Katának ítélte, „a Kythéra című filmben folyamatos és határozott filmes jelenlétet nyújtó eszköztelen szerepjátékáért”. Czakó Judit vágó pedig Arany olló-díjat kapott a Kythéra és az Iszka utazása vágói munkájáért.

A totálokra és közelikre építő film operatőre Marosi Gábor, akivel Mészáros az Eső után óta együtt dolgozik. A 78 perces, színes játékfilm bekerült a Szarajevói és a Locarnói Filmfesztivál versenyprogramjába, és meghívták a Thesszaloniki és a Rotterdami filmes mustrára is.

Mészáros Péter 2002-es kisfilmje, az Eső után Cannes-ban megkapta a legjobb kisfilmnek járó Arany Pálmát. A 35 mm-re forgatott, 4 perces opusz egy kapcsolat történetét meséli el  Horányi Balázs és Viktor Judit szereplésével. Az Eső után szélesvásznon eddig még nem került a hazai nézőközönség elé.

A Kythéra és az Eső után forgalmazója a Budapest Film.



Címkék

hír



nka emblema 2012