sex hikaye

Fesztiváldíj a Mázli-ért, filmfinanszírozási konferencia Etyeken

Szombati gyorshírek

2009. szeptember 12. - filmhu
Fesztiváldíj a Mázli-ért, filmfinanszírozási konferencia Etyeken
Lukáts Andor a Mázliban nyújtott alakításáért nyerte a legjobb színésznek járó díjat Mlada Boleslavban, szerdán tartották az első filmfinanszírozási konferenciát Etyeken, és Lakásétterem címmel új műsor indul a TV Paprikán.

Fesztiváldíj a Mázli-ért

Lukáts Andor nyerte el a legjobb színész díját az európai vígjátékok fesztiválján Mlada Boleslavban Keményffy Tamás Mázli című filmjében nyújtott alakításáért – adta hírül a Magyar Filmunió. A „mosolygó filmek” szemléjét 7. alkalommal rendezték meg szeptember 5-11. között a Cseh Köztársaságban. A péntek esti zárórendezvényen Lukáts Andor személyesen vette át az elismerést Keményffy Tamás rendező kíséretében.




Lakásétterem a TV Paprikán

Bécs, New York, Tokió, Buenos Aires, Párizs – néhány nagyváros a világban, ahol a lakásétterem már nem ismeretlen fogalom, legalábbis azon szerencsések körében, akiknek volt alkalmuk meglátogatni egy-egy ilyen helyet. Ezeket az étkezéseket ugyanis legtöbbször csak szűk körben, informálisan hirdetik, és jellemzően magánlakásokba, privát szalonokba, illetve klubokba szervezik. Zsófi, Tomi és Marci, három budapesti fiatal, akik szeretnek főzni. Szeretnék megmutatni, hogy mit gondolnak ízekről, illatokról, látványról, fel- és kiszolgálásról. A TV Paprikán szeptember 12-én induló új műsor szereplőinek nincs vendéglátós képesítése, vagy saját étterme. Lakásukat alakítjákát alkalmi étteremmé, ahol legjobb tudásuk szerint igyekeznek a hozzájuk betérőket vendégül látni. A gyöngytyúk consommétól, a borjúpofán át, a panna cotta-ig bármibe belevágnak. A három fiatalról és a műsorról bővebb információ a Lakásétterem oldalán található.




Filmfinanszírozási konferenciát tartottak Etyeken

Idén augusztusig összesen 3 milliárd forint támogatásban részesült a magyar filmipar a vállalati struktúrán keresztül – hangzott el szerdán az etyeki Korda Stúdióban tartott első magyar filmfinanszírozási konferencián. Az MTI beszámolója szerint bár a magyarországi cégek már évek óta élhetnek a filmfinanszírozás után járó adóoptimalizációs lehetőséggel, a 16 %-os hozamot biztosító eszköz még mindig egy kevésbé ismert megoldás a piacon. Az egynapos konferencia célja az volt, hogy bemutassák a döntéshozási folyamatot, a konstrukció által nyújtott adóoptimalizációs előnyöket, valamint a filmipar szempontjából is betekintést engedjenek a finanszírozási folyamatba – adta hírül a Filmtett.






nka emblema 2012