sex hikaye

Fesztiválkörúton a Dallas és a Maestro

Aubagne, Bogota, Lipcse

2005. október 4. - filmhu
Fesztiválkörúton a Dallas és a Maestro
A kis- és nagyfilmek versenyében egyaránt van magyar alkotás a szombat estig tartó Aubagne-i filmfesztiválon - adta hírül a Filmunió. A dél-franciaországi Provence-ban 2002-ben alapított filmverseny fókuszában a zene és film kapcsolata áll, a verseny fődíja nem kisebb elismerés, mint a „7. Művészet Mozartja” megtisztelő cím.

Pejo Róbert Dallas Pashamende című játékfilmje és M. Tóth Géza Maestro című animációja versenyez október 3-8. között Aubagne-ban. A Dallas Pashamende ezután Dél-Amerikában mutatkozik be. A Gryllus Dorka és Bogdán Zsolt főszereplésével készült film az október 5-én kezdődő 22. Bogotai Filmfesztivál versenyprogramjába kapott meghívást.

Két magyar animáció látható a nagymúltú dokumentum- és animációs filmfesztiválon Lipcsében. A lipcsei filmfesztivált az első fesztiválok között alapították a német filmkészítők 1955-ben. A nívós rendezvény programját idén 40 országból érkező 800 nevezés közül választották ki. Ulrich Gábor Mielőtt című animációja a versenyprogramban mutatkozik be, míg M. Tóth Géza Maestroját az információs alkotások közt vetítik a 48. Lipcsei Filmfesztiválon.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.






nka emblema 2012