sex hikaye

Magyar animációk a fedélzeten

KROK a „Dnyeper hercegnőjén”

2005. szeptember 21. - filmhu
Magyar animációk a fedélzeten
Különös filmfesztivál kezdődött tengernyi magyar alkotással a „Dnyeper hercegnője” fedélzetén szeptember 20-án. A KROK nemzetközi animációs film fesztivált immáron 12. alkalommal rendezik meg a fekete-tengeri cirkálón, mely a fesztivál ideje alatt a Kijev-Szevasztopol-Odessza útvonalat teszi meg. Az idei verseny egész estés filmje között lesz látható a Nyócker!, melyet Novák Erik, a film producere  mutat be.

Szép számmal képviseltetik magukat a magyar animációs filmstúdiók a verseny különböző kategóriáiban. A Kecskemétfilm Szilágyi Varga Zoltán munkáját, a Pannóniafilm Gyulai Líviusz, Laurence Bergeot-Veréb, Orosz István és Pálfi Zsolt animációit mutatja be a versenyprogramban. A fekete-tengeri fesztiválra meghívást kapott M. Tóth Géze Maestro, Békés Rozi Penelopé napja és Cakó Ferenc Randevú című filmje is.

A macedóniai Bitolában szeptember 20-25. között 12 játékfilm kel versenyre a fesztivál fődíjáért, az Arany Kameráért. A Balkán legendás operatőrei, a Manaki-testvérek emlékére alapított filmverseny magyar meghívottja Koltai Lajos Sorstalanság című filmje, melynek operatőre Pados Gyula volt.

Palm Springs-ben nagyszabású rövidfilmfesztivál ad ízelítőt a 2005-ös év kiemelkedő kisfilm terméséből. A 40 ország részvételével több mint 300 rövidfilmet felvonultató verseny nyertesi jelölhetők az Amerikai Filmakadémia rövidfilmes díjaira. Kenyeres Bálint Before Dawn és Szász Attila Most látszom, most nem látszom című alkotása kapott meghívást 11. Palm Springs-i „ShortFest”-re.

Latin-Amerika egyik legnagyobb filmfesztiválján, Rio de Janeiróban három magyar játékfilmet mutatnak be idén. A Dallas Pashamende, a Johanna és a Sorstalanság című filmeket tűzik műsorra Rióban. A fesztivál programjára évről-évre közel negyedmillió néző kíváncsi.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012