sex hikaye

Fliegauf Benedek és Muhi András kapta a Fehér György-díjat

Minden évben producer-rendező párost értékel a zsűri

2012. február 27. - filmhu
Fliegauf Benedek és Muhi András kapta a Fehér György-díjat

Több mint tíz, sikeres és előremutató közös munkájáért Muhi András producer és Fliegauf Benedek filmrendező kapta az idén a Fehér György-díjat.

 

 

A díjjal az idén azokat a producer-rendező párosokat értékelte a zsűri, akiknek együttműködéséből több értékes alkotás született. Az elismerést február 25-én, szombaton este a Színház-és Filmművészeti Egyetem filmes tanszékén, Fehér György egykori munkahelyén adták át.

Fehér György emlékére egykori barátai és pályatársai hét éve alapítottak díjat, amellyel azoknak a filmes területeknek az alkotóit jutalmazzák, amelyekben a neves filmes egykor működött. Az elismerést minden évben Fehér György születésnapja (február 12.) alkalmából adják át különböző helyszíneken.

Az elismerés az idén is egy Fehér György szellemiségét megidéző, erre az alkalomra készített festmény. Az idei díj azonban különleges, mert Szűts Miklós alkotása egyszerre jeleníti meg a közös munkát és azt, hogy abban két autonóm egyéniség vesz részt. Szűts Miklós egy olyan képet festett, amely két önálló alkotásból áll.

fliegauf_berlinale_medve_500
Fliegauf az Ezüst Medvével


A díjra a Magyar Producerek Szövetsége, a Magyar Független Producerek Szövetsége, valamint a zsűri jelölhetett alkotópárosokat. A grémium tagja volt Gerő Péter, Lénárt István, Radó Gyula, Bánki Iván, Szinetár Miklós, Szolnoki András, Kardos Sándor, Báron György és Szalai Györgyi.

Gerő Péter, a díj alapítója kiemelte, hogy az idén hosszú vita előzte meg a döntést, ezért két fordulóban szavaztak a jelöltekre. A második körbe Petrányi Viktória producer és Mundruczó Kornél filmrendező, Téni Gábor producer és Tarr Béla filmrendező, valamint Fliegauf Benedek és Muhi András jutott be.






nka emblema 2012