sex hikaye

Fődíj a Szerencsés embernek

Tarol a pusztai ballada

2006. november 15. - filmhu
Fődíj a Szerencsés embernek
A Szerencsés ember nyerte az idei Annapolis Filmfesztivál fődíját - adta hírül a produkció. Az amerikai fesztivál zsűrije közel száz versenyfilm közül Keményffy Tamás rövidfilmjét ítélte legjobbnak.

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Marylandben az Annapolis Filmfesztivált, amely Észak-Amerika egyik leggyorsabban növekvő filmes mustrája. A szervezők a legrangosabb fesztiválok győztesei közül csemegéznek, amikor összeállítják a versenyprogramot. Külön díjakat osztanak a nagyjátékfilmes, dokumentumfilmes, rövidfilmes és animációs kategóriákban, ám a fesztivál legjobbja bármelyik kategória versenyfilmje lehet. Keményffy Tamás filmje ezúttal maga mögé utasította többek között a Rhode Island-i és a Tribeca Filmfesztivál győztes alkotásait.

A Szerencsés embert eddig több mint negyven filmfesztivál tűzte műsorára, és négy nemzetközi elismerésben részesült. Tavaly Houstonban Platina Remi-díjat, idén Ausztriában, a Nemzetek Fesztiválján Ezüst Medve-díjat, a Colorado-i Crested Butte-ban pedig operatőri díjat kapott. A fesztiválkörút hátralévő állomásai Queens, Anchorage, Santa Fe és a Badalona-i Rövidfilm Fesztivál Spanyolországban.

A puszta nem változott évszázadok óta

Keményffy Tamás első nagyjátékfilmje is rajtra kész. A Mázli című szatíra előkészületei már hónapok óta zajlanak, a helyszínkeresés és a szereplőválogatás befejeződött. A nemzetközi koprodukcióban készülő film forgatása a tervek szerint jövő nyár elején elkezdődik.



Címkék

hír



nka emblema 2012