sex hikaye

Gazdasági társasággá alakulhat a Magyar Mozgókép Közalapítvány

Mintegy 180 produkció átvilágítása zajlik

2011. április 11. - filmhu
Gazdasági társasággá alakulhat a Magyar Mozgókép Közalapítvány

Gazdasági társasággá alakulhat a Magyar Mozgókép Közalapítvány, amelynél a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata hamarosan lezárul. A kormány még várhatóan ebben a hónapban döntést hoz az alapítvány ügyében - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára pénteken az MTI-nek.

 

Gál András Levente egy háttérbeszélgetésen kifejtette: a Magyar Mozgókép Közalapítvány jelenlegi formájában nem tartható fenn, ezért a tervek szerint egy gazdasági társasággá alakulna át. Az alapítvány ügye két héten belül a kormány elé kerülhet, majd elkezdődhet a konszolidáció. Mintegy 180 produkció átvilágítása zajlik - mondta, hozzátéve, hogy sok esetben még egy zártkörű vetítést sem élt meg egy-egy alkotás.

A kormány tavaly év végén hívta fel a Kehi elnökét, hogy több közalapítványnál - köztük a mozgóképnél - rendeljen el soron kívüli ellenőrzését, és az annak eredményéről készült jelentését terjessze a kabinet elé. (A kabinet egyébként még tavaly július végén határozott úgy, hogy a közigazgatási és igazságügyi miniszter más tárcavezetők bevonásával vizsgálja felül a kormány által létrehozott alapítványokhoz és közalapítványokhoz rendelt feladatok ellátásának hatékonyságát, és együttes előterjesztésben tegyenek javaslatot a szükségessé intézkedésekre. A Magyar Közlönyben azóta számos alapítvány, közalapítvány megszűnését hirdették ki.)

A Magyar Alkotóművészeti Közalapítványról szólva az államtitkár közölte: miniszteri biztos fogja felügyelni a vagyonkezelést, és levezényelni az átszervezést.






nka emblema 2012