sex hikaye

Gulácsy álmai az Odeonban

Tarka képzelet

2007. március 5. - filmhu
Gulácsy álmai az Odeonban
Groó Diana legújabb rövidfilmje, a Tarka képzelet-sorozathoz tartozó A virágünnep vége Gulácsy Lajos képeinek sajátos, játékos feldolgozása. A magyarországi impresszionista-szecessziós festészet egyik legfontosabb alakjának 15 alkotásával (például: Dal a rózsatőről,  Az ópiumszívó álma, A varázsló kertje, Extázis) játszadozik a 25 perces alkotás.

„A filmben Gulácsy különleges és titokzatos világába kerülünk. Menekülve a realitástól az álmok és a fantázia birodalmába, ahol Gulácsy maga is feltűnik, hol rejtőzködő bohócként, hol magányos barangolóként, hol álarcot öltött bolondként, aki Na’Conxypan álomországában űzi, keresi a vágy titokzatos tárgyát, az igazi kedvest: a romlás virágát, egyben a titok, a szenvedély és a csábítás megtestesítőjét. Képből képbe utazunk a szürrealizmus, a szecesszió, néhol az impresszionizmus világában, követve a magányos „Pierrot-t” – Gulácsy Lajost, aki maga kalauzol bennünket. Ennek a szürreális álomvilágnak a megjelenítéséhez komoly 3D-s technikát is fogunk használni.” - mondta a rendezőnő egy korábbi, filmhunak adott interjúban.

Utazunk a szürrealizmus, a szecesszió, az impresszionizmus világában


A virágünnep vége-Gulácsy álmai nemzetközi premierje 2007 január 23-28 között megrendezett FIPA nemzetközi fesztivál versenyprogramjában volt Biarritzban. Az Odeon Lloyd mozi műsorára tűzte A virágünnep végé-t, majd március folyamán a teljes Tarka képzelet sorozat megtekinthető lesz.



Címkék

odeon lloyd mozi



nka emblema 2012