sex hikaye

Gyorshírek: Ang Lee állatokkal forgat, remake pályázat a Filmtettnél

Fery Antal kiállítás a FilmesHázban

2009. február 19. - filmhu
Gyorshírek: Ang Lee állatokkal forgat, remake pályázat a Filmtettnél
A Filmtett remake pályázatot hírdet, a Túl a barátságon rendezője Booker-díjas könyvet filmesít meg, és Fery Antal kiállítás nyílik a FilmesHázban.

Ang Lee állatokkal forgat

Ang Lee rendezésében készülhet el a Pi élete című Booker-díjas regény filmadaptációja, amellyel korábban M. Night Shyamalan is kacérkodott – adta hírül KultúrPart. A Variety című filmes amerikai szaklap értesülése szerint az Oscar-díjas Lee (Brokeback Mountain - Túl a barátságon) már tárgyalásokat folytat a Fox 2000 stúdióval a sztori megfilmesítéséről.

Yann Martel kanadai író bestsellere, a Pi élete egy hajótörés egyetlen túlélőjéről szól. A tengeren hányódva a mélyen vallásos, jámbor fiatalember több mint kétszáz napig osztozik egy hiénával, egy sebesült zebrával, egy orangutánnal és egy éhes bengáli tigrissel a mentőcsónakon.

A filmjogokat megvásárló Fox 2000 eredetileg Dean Georgaris forgatókönyvíróra (Wanted) bízta a filmtervet, majd M. Night Shyamalan (Jelek) vetett szemet az izgalmas történetre, aki íróként is jegyzi filmjeit.

Legutóbb az Amelie csodálatos életét rendező Jean-Pierre Jeunet dolgozott a szkripten. Lee azonban át akarja íratni az eddig elkészült forgatókönyv-változatokat, ezért a stúdió rövidesen új szerzőt kér fel a végleges verzió kidolgozására - állt a lap keddi cikkében.


Túl a barátságon


Remek-remake pályázati felhívás

Rendezd újra a kedvenc filmed kedvenc jelenetét, töltsd fel a kukker.ro-ra és nyerd meg DVD-n.

A minimum 30 másodperces, maximum 3 perces filmeket április 1-jéig lehet feltölteni, majd április 12-éig lehet szavazni rájuk, a szervezők pedig április 20-án közlik a nyertesek listáját – tudatta a Filmtett.

A fődíj egy Philips HTS3154 házimozirendszer, valamint lesz közönségdíj is a legnépszerűbb és a legtöbb kommenttel rendelkező alkotásnak. A Filmtett a legavantgárdabb munkát fogja különdíjjal jutalmazni, a zsűri pedig díjazni fogja a legötletesebb, a legjobban kivitelezett, a legfelismerhetőbb és a legfelismerhetetlenebb filmecskéket.

További részletek itt.


Fery Antal kiállítás a FilmesHázban

Fery Antal (1908-1994) grafikusművész „Fametszetek – Exlibrisek és alkalmi lapok” című emlékkiállítása látható a FilmesHázban (1092 Budapest, Ráday u. 31/K).

Megtekinthető előzetes bejelentkezés alapján hétfőtől-csütörtökig 10-16-ig, pénteken 10-13-ig. (T.: 299-3030.)






nka emblema 2012