sex hikaye

Gyorshírek: Magyar filmek Havannán, díjat kapott A nyomozó Lengyelországban

Sao Paoulóba megy a Másik bolygó

2008. október 23. - filmhu
Gyorshírek: Magyar filmek Havannán, díjat kapott A nyomozó Lengyelországban
Először rendeznek Magyar Filmhetet Havannán, A nyomozót Varsóban díjazták, filmbarát találkozó lesz Kecskeméten, Sao Pauloba utazik a Másik bolygó, és várják a jelentkezőket a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra.

Magyar filmhét Havannában

A Magyar Filmunió híradásai szerint a Kubai Filmművészeti Intézet, a Cinemateca de Cuba, a Magyar Köztársaság Havannai Nagykövetsége és a Magyar Filmunió elsőízben rendez magyar filmhetet a karibi szigetország fővárosában.

A Kortárs magyar mozi címmel megrendezendő vetítéssorozatot október 23-án este Gödrös Frigyes Glamourcímű rendezése nyitja meg a havannai Riviéra filmszínházban. Az ünnepélyes megnyitó díszvendége lesz Gödrös Frigyes.

A havannai magyar filmhét közel húsz vetítésen ad ízelítőt a kortárs magyar filmművészet sokszínűségéből. Október 23-29. között műsorra tűzik Kocsis Ágnes fesztivál-kedvenc első játékfilmjét, a Friss levegő-t és Pálfi György világsikerét, a Hukklé-t. A közelmúlt legnagyobb közönségsikerei közül látható lesz Goda Krisztina Csak szex és más semmi, Herendi Gábor Valami Amerika, és Sas Tamás S.O.S. Szerelem! című komédiája.


Gödrös Frigyes: Glamour


Díjat nyert A nyomozó Lengyelországban

A HVG tudósítása szerint Gigor Attila első játékfilmje, A nyomozó nyerte a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon a filmkritikusokat tömörítő szövetség, a FIPRESCI díját. 

A világ több száz filmkritikusát tömörítő FIPRESCI számos nemzetközi filmfesztiválon adja ki a szakmai elismerést. A varsói FIPRESCI-díj sorsáról Olga Markova bolgár, Laurence Boyce brit és Mihai Fulger román filmkritikus döntött.

A nyomozó fesztiválkörútjának következő állomása Kijev lesz: a legjelentősebb ukrán filmünnepen, a Molodist filmfesztiválon Gigor Attila első rendezése 12 vetélytárssal kel versenyre a legjobb filmet illető 10 ezer dollár érétkű fődíjért, az Arany Szarvasért.

A nyomozó a 39. Magyar Filmszemle egyik legnagyobb meglepetéseként a seregszemlén összesen öt díjat kapott. A filmet azóta több nemzetközi fesztiválon is bemutatták, szerepelt többek között a montreáli és reykjavíki seregszemlén és a berlini Fantasy Filmfesten. A neves Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon a versenyfilmek között külön elismerést kapott, elnyerte a Filmtársaságok Nemzetközi Szövetségének (FICC) különdíját és a Don Quijote-díjat is.


Gigor Attila: A nyomozó


Filmbarát találkozó Kecskeméten 

Idén harmadik, és 2008-ban - Balassagyarmat, valamint Szolnok után - egyben utolsó alkalommal lesz Filmbarát Találkozó, melynek ezúttal a kecskeméti Otthon mozi lesz a házigazdája október 24-26-a között. Kecskemét nagy hagyományokkal rendelkezik az animációs filmkészítésben, s ezért, valamint az októberi 28-ai az Animáció világnapja közelsége miatt a rendezvény az animáció jegyében telik el.

Filmbarát Találkozóról bővebb információ itt található.


Sao Paulóban a Másik bolygó

Október 17-én kezdődött és a hónap végéig tart Brazília nagyszabású mozgókép szemléje, a 32. Sao Paulói Nemzetközi Filmfesztivál. A rangos mustra műsorra tűzi Moldoványi Ferenc Another Planet - Másik bolygó című négy kontinensen forgatott dokumentum-játékfilmjét – adta hírül a Magyar Filmunió.

A filmművészet sokszínűségét ünneplő valladolidi seregszemle rövidfilm versenyében indul M. Tóth Géza Ergo című animációja az Arany Kalász díjért. M. Tóth Géza, az Oscar-jelölt Maestro rendezője, jelenlétében mutatják be az Ergo című tizenkét perces magyar animációt.

A valladolidi mustra, melyet 53. alkalommal rendeznek meg idén, és ezzel a rangidős nemzetközi filmfesztiválok közé tartozik, Cakó Ferenc Arc című animációját is meghívta műsorába.


Moldoványi Ferenc: Másik bolygó


Lehet nevezni a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra

2009. június 17–21. között 9. alkalommal rendezik meg a KAFF-ot, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált – adta hírül a Filmtett. A nevezési határidő 2009. február 28.

A fesztiválra benevezett alkotásoknak kockáról kockára kell készülniük, beleértve a számítógépes animációt is. 35 mm-es filmen, BETA SP videoszalagon vagy DVD-n kerülnek bemutatásra a versenyen.

A szervezők csak 2007. február 1. után befejezett munkákat fogadnak el.


nka emblema 2012