sex hikaye

Gyorshírek: Szófiában a Bahrtalo!, Anna Frank-film Fóton

Magyar-Finn Kapcsolatok

2009. március 4. - filmhu
Gyorshírek: Szófiában a Bahrtalo!, Anna Frank-film Fóton
A  13. alkalommal megrendezendő szófiai filmfesztivál négy magyar alkotó művét tűzi műsorra, a tamperei nagydíjért versenyző rövidfilmek között lesz Cakó Ferenc Arc és Alexei Alexeev KJFG No. 5 című animációja, statisztákat keresnek a Fóton készülő holokauszt-filmbe. 
Szófiában versenyez a Bahrtalo! 

A  13. alkalommal megrendezendő szófiai filmfesztivál négy magyar alkotó művét tűzi műsorra - tájékoztatott a Filmunió. A Bahrtalo! című doku-játékfilm a versenyprogramba kapott meghívást, a road movie-t Lakatos Róbert rendező, Muhi András producer és Gerencsér Anita társproducer kíséri el a díszbemutatóra. A Bahrtalo! rendezője új filmtervét is prezentálja majd a fesztivál pitch-fórumán. A szófiai  nagydíj sorsáról döntő nemzetközi zsűri elnökségére Szász Jánost kérték fel, a Witman fiúkat is műsorra tűzik Szófiában. Mundruczó Kornél többszörös díjnyertes Delta című legutóbbi rendezését, és Nemes Gyula Karlovy Vary fődíjas Letűnt világ című alkotását szintén bemutatják.

Norvégiában március 5-én kezdődik a trondheimi filmfesztivál, a versenyprogramban a Delta indul, az elsőfilmek válogatásában Gigor Attila A nyomozó című filmje kapott meghívást. A fesztiválhoz kapcsolódó rövidfilmszemle Erdélyi Dániel 411-Z című munkáját tűzi műsorra.
Mozgóképeink Finnországban

A tamperei nagydíjért versenyző rövidfilmek között lesz Cakó Ferenc Arc és Alexei Alexeev KJFG No. 5 című animációja, valamint Mohi Sándor egy idős paraszt házaspár létért való küzdelmét megörökítő Imádság című dokumentumfilmje - adta hírül a Filmunió. A tamperei fesztivál az egyike annak a 13 nemzetközi rövidfilm versenynek, melyek fődíjasai az Európai Filmakadémia rövidfilm díjára nominálnak.
2009 újdonsága, hogy a Filmakadémia a tavalyi évben jelölt filmeket világkörüli turnén mutatja be, amelynek első állomása Tampere. A 13 alkotásból álló „Short Matters!” című válogatás – köztük Nemes Jeles László Türelem című mozgóképe – az év folyamán számos rangos filmfórumon kerül bemutatásra Szófiától Lecce-ig és Vilniustól Jeruzsálemig, összesen 15 nagyvárosban.
Anna Frank-film jön Fótra!

"Statisztálási lehetőség mindenkinek! 8-tól 55 éves korig nőket, férfiakat keresünk az 'Anna Frank naplója' feldolgozásához egy II. világháborús olasz nagyjátékfilmhez" - olvastuk a Moziplusszon. A szóban forgó film Jopie, azaz Jacqueline van Maarsen barátságukat felelevenítő önéletrajzát veszi majd alapul, amely magyarul is megjelent Barátnőm, Anna Frank címmel.
A Memories of Anne Frank című filmet Alberto Negrin rendezi majd, aki eddig főleg az olasz televíziónak dolgozott, Perlasca - Egy igaz ember története című filmjét szintén itt Magyarországon forgatta. Az IMDb Pro szerint Hollandia mellett Szófiában forog a film, de a Moziplussz úgy értesült, hogy néhány hét múlva megkezdődik a munka Fóton, itt található ugyanis a Sorstalanságban és A csíkos pizsamás fiúban is használt koncentrációs tábor.

"A statiszta-verbuváló hirdetés szerint "nagy létszámú emberigény" van, és "tanulók, szülők, utca embere, foglyok a táborban, katonák (német, orosz, amerikai)" szerepek várnak gazdára, ötezres napidíjért. A "kopasz és/vagy meztelen szerepekre" jelentkezők természetes kiemelt bérezésre számíthatnak majd. Aki jelentkezni szeretne, az az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre dobjon egy mailt, vagy hívja a 30-335-89-70 illetve 30-650-03-70-es telefonszámok valamelyikét." - zárul a híradás a Moziplusszon.


Címkék

hír



nka emblema 2012