sex hikaye

Gyorshírek: Tóth Orsi a Shooting Star-on, Greenaway és Yonderboi közös alkotása Berlinben

Megjelent a Metropolis

2008. december 9. - filmhu
Gyorshírek: Tóth Orsi a Shooting Star-on, Greenaway és Yonderboi közös alkotása Berlinben
Idén a Mundruczó filmek állandó főszereplője, Tóth Orsi képviseli hazánkat a Berlinálén megrendezett Shooting Star-on, a berlini Cinema Total nyitórendezvényén Greenaway videóinstallációját Yonderboi zenéje fogja kísérni, és megjelent a Metropolis két száma.

Sztár születik: Tóth Orsi megy Berlinbe

Az európai film ígéretes színésztehetségeit, a „Shooting Star”-okat 2009. februárjában 12. alkalommal mutatja be a European Film Promotion (EFP) a berlini nemzetközi filmfesztiválon. A 10 szerencsést az egyes országok filmes promócióra szakosodott szervezetei, köztük a Magyar Filmunió által benevezett 29 jelöltből választotta ki az európai filmszakma prominens személyiségiből álló Shooting Stars 2009 zsűri.

Tóth Orsi játékának mélységes intenzitása a Delta című Mundruczó Kornél filmben lenyűgözte a belga, brit, macedón, portugál és spanyol filmes szakemberek alkotta zsűrit - tudatta a Magyar Filmunió.

A mindössze 26 éves magyar színésznőt meghívták a Berlinale alkalmával február 7-9. között megrendezendő háromnapos programsorozatra, amelynek célja az ifjú tehetségek bemutatása a filmvilág nagyjai, a vezető színészügynökségek, és nem utolsó sorban a nemzetközi sajtó képviselői számára. Dieter Kosslick, a Berlinale igazgatója a rendezvénysorozat záróakkordjaként február 9-én este adja át a 10 ifjú tehetségnek a Studio Babelsberg Shooting Stars díját a berlini fesztiválpalota színpadán.

A 10 Shooting Starról és eddigi munkásságukról bővebb információ itt.


Tóth Orsi a Deltában


Megjelent a Metropolis idei első és második száma

A Metropolis folyóirat 2008/1. száma Film és tér címmel jelent meg. A tér problematikája mind a művészetelméletben általában, mind az egyes ágazati esztétikákban rendre felmerül, és folyton újraértelmeződik. A filmelméletben sincs ez másképp. A mozgókép és a tér összefüggéseivel foglalkozó tanulmányok a filmelmélet meghatározó, sok szempontot érvényesítő és igen szerteágazó részterületét alkotják.

A filmelméleti és filmtörténeti folyóirat 2008/2. számában pedig a film és a társművészetek közötti kapcsolódási pontokat feltérképező összeállítások sorában a festészet és a fotóművészet után most az építészeté a főszerep.





Greenaway és Yonderboi közös alkotása a Cinema Total-on

A Cinema Total Second Edition rendezvénysorozat 2009-ben a Collegium Hungaricum Berlint „Magyar Filmes Házzá” (Filmhaus Ungarn) alakítja a 59. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál idejére, otthont adva a fesztivállal kapcsolatos rendezvényeknek, kiállításoknak, fogadásoknak, speciális vetítéseknek, workshopoknak, szakmai bemutatóknak és kerekasztal-beszélgetéseknek, német-magyar és nemzetközi filmes szakmai találkozóknak.

A nyitóest fénypontja Peter Greenaway VJ-szettje lesz, amelyet a ház óriáskivetítőjének segítségével a Ház előtt felállított fűtött sátrakból és a ház belső nagyterméből egyaránt élvezhet a berlini közönség. Peter Greenaway a magyar Yonderboi-t kérte fel együttműködésre erre az estére, így a videóinstallációk világhírű művészét ő fogja zeneileg kiegészíteni.

A február 6-i megnyitó és a 13-i záróesemény közötti hat szakmai napon a szervezők lehetőséget kínálnak szakmai cégek bemutatkozására előadások, fórumbeszélgetések és vetítések formájában. Várják úgy a filmstúdiók és filmgyártó cégek, mint a kreatív alkotókat képviselő egyesületek, szövetségek, filmes intézmények, laborok és egyéb filmszolgáltatást nyújtó cégek jelentkezését. Továbbá filmfesztiválok és filmes műhelyek jelenlétére is számítanak. Német részről már biztos közreműködést és részvételt ígért a rendezvény partnereiként a Cottbus-i Nemzetközi Filmfesztivál és az Emergeandsee Fesztivál.






nka emblema 2012