sex hikaye

Ha a kanapék mesélni tudnának...

Dyga Zsombor alkotása a Filmhéten

2014. október 14. - filmhu
Ha a kanapék mesélni tudnának...

8-10 perces történetekből álló szkeccsfilm a Couch Surf, amelyben a szereplők akut neurózissal, örökös frusztrációkkal és a saját démonjaikkal küzdenek. Dyga Zsombor filmje most a Filmhéten is bemutatkozik.

Ha a kanapék mesélni tudnának... Mesélnének egy szobafogságra ítélt gyermeteg férjről, egy terapeuta szorongó pácienséről, egy nőnapi randira készülő lúzerről, egy titokzatos folton elmélkedő neurotikus párról, egy kilomtalanított kanapé régi és új tulajdonosáról, francia hippikről vagy éppen a barátság határait feszegető tinédzserekről. Mert egy kanapén bármi megtörténhet. "Az elképzelt, abszurd országban játszódó Dramaturgia, a pokol várótermébe álmodott Pokol kapuja vagy a hátborzongató Folt hátán folt a leginkább jól sikerült epizódok, de nem kevésbé szórakoztatók és emlékezetesek a kamaszok pikáns szerelmi háromszögének, vagy egy gyerekkori sérelem terápiás feloldásának történetei" - írtuk a bemutató után a Couch Surfről.

Nézz bele a filmbe!

"A Couch Surf régóta dédelgetett álmom, ami most kapóra jött, hisz minden szempontból egy pofonegyszerűen kivitelezhető filmterv. A fejezetekre bontottsága lehetővé tette, hogy kábé hétvégi filmesekként is leforgathassuk. A legfőbb koncepciónk az egyszerűség volt, és azoknak a dolgoknak a kiaknázása, ami egy klasszikus filmkészítésben felszínre hozhatatlan. A film tíz epizódból áll, minden epizódot egy nap alatt forgattunk le, sem ideje, sem tere nem volt annak, hogy bármibe a kelleténél jobban belebonyolódjunk. Nagyon kevés pénzből készítettük, de semmiféle kompromisszumot nem kellett kötnünk, csak arra költöttünk, ami a vásznon látszott, és amit szükségesnek láttunk. Egy egészen apró, 11 fős stábbal dolgoztunk, nagyon gyorsan tudtunk haladni, amit a színészek is nagyon élveztek, és elkápráztattak minket. Ahogy már mondtam, egy ilyen szkeccsfilm sok szempontból hálás feladat, például a színészek is azt érezhették, hogy itt mindenki a saját epizódjának főszereplője, és ez jó hajtóerő" - nyilatkozta a Filmhunak a rendező.

A filmet október 15-én és október 19-én vetítik a Filmhéten. A filmre a jegyek egységes 610 forintos áron válthatók.

A szerdai programért katt ide!






nka emblema 2012