sex hikaye

Hartai az Év Médiatanára

Az Év Médiatanára-díj

2007. április 5. - filmhu
A mozgókép- és médiaoktatással foglalkozó Vizuális Világ Alapítvány ( www.v-v.hu ) 2007. április 4-ével díjat alapít Az Év Médiatanára címmel, melyet évente a legkreatívabb általános- vagy középiskolai mozgókép- és médiaismeret tanárok egyike nyer el.

A díjalapítás célja a tanárok - ezen belül a médiatanárok - presztízsének növelése, a legjobbak támogatása és nyilvános elismerése; egy rendhagyó módszertani gyűjtemény létesítése a beérkezett pályázatok anyagaiból; szakmai diskurzus generálása az évről-évre felvetett legizgalmasabb médiapedagógiai kérdések kapcsán; végül a médiaipar és a közoktatási szféra közelítése egymáshoz, csatornaépítés a médiumok és a médiaoktatás között.

Egy komplex médiapedagógiai módszertani pályázat elkészítése és diákszavazatok együttesen döntik el jövő évtől, ki érdemli Az Év Médiatanára címet. A pályaműveket egy médiaszakemberekből és -pedagógusokból álló szakmai grémium bírálja majd el.

Idén, a pályázatok előtti, "nulladik" alkalommal a díjat az kapja, aki által tantárggyá vált a film és média az iskolában, aki 16 éve motorja és szakmai vezetője a médiapedagógiai fejlesztéseknek, a taneszközök, a tanárképzés és az érettségi vizsgarendszer kidolgozásának.
 
2007-ben, a díjalapítás évében "Az Év Médiatanára" - Hartai László médiapedagógus, filmrendező.
 
A díjat Kőszegi Tamás, a 2006/2007-es mozgókép/média Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny győztes diákja (Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, Budapest) adja át.  A Kamera Hungária televíziós Műsorfesztivál díjkiosztó gálaestjén április 4-én este 19 órakor a Nemzeti Galériában.

Az, hogy a Kamera Hungária befogadta a kezdeményezést, komoly gesztus a médiaipar részéről, hiszen eddig  a közoktatásban folyó rendszeres, kötelező médiaoktatásról az szinte nem is vett tudomást. 

A Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Filmjus Egyesület és az Ab Ovo Kiadó tartotta fontosnak, hogy támogatásával elismerje a médiapedagógia fontosságát. A VVA ezúton is köszönetét fejezi ki ezen szervezetek előrelátó vezetőségének.

„A pedagógusok már nem tekinthetnek úgy magukra, mint olyan „törvényhozókra", akiknek az a feladata, hogy a hivatalos kultúra értékeit és normáit rákényszerítsék a diákokra. A legtöbb, amiben reménykedhetnek, hogy sikerül olyan „tolmácsként" működniük, aki közvetíti a „sokféle valóságot", az észlelés és tudás különféle formáit." (David Buckingham)



Címkék

hír



nka emblema 2012