sex hikaye

Helen Mirren a Buckingham palotában

Királynő a Királynőnél

2007. január 4. - filmhu
Helen Mirren a Buckingham palotában
Folytatódik Stephen Frears új filmje, A királynő diadalútja. II. Erzsébet királynő a róla készült film megtekintése után utasította személyi titkárát, hogy villásreggelire hívja meg a színésznőt és az alkotókat.

A királyi méltóság elsődleges feladata minden esetben az angol birodalom népszerűségének fenntartása. Bár Diana hercegnő halála után II. Erzsébet erős kritikát kapott sztoicizmusa és a tradícióhoz való merev ragaszkodása miatt, ugyanezen tulajdonságaira szükségük van az angoloknak a haldokló hírességkultusz fenntartásához - állítja a Daily Mail újságírója.

A brit színésznő, Helen Mirren az 54 éve trónon ülő uralkodó portréját árnyaltan, annak belső oldaláról mutatja be. Alakítása és maga a film annyira tetszett II. Erzsébetnek, hogy meghívását kiterjesztette a stábra is; így személyi titkára, Sir Robin Janvrin vendége lesz egy januári villásreggelire a színésznő mellett Stephen Frears rendező, Peter Morgan író és Andy Harris, a film egyik producere. Az angol napilap szerint az még kérdéses, hogy maga a királynő is részt vesz-e az eseményen.

A királynő című filmet nemrégiben jelölték Golden Globe-díjra több kategóriában is, például bekerült a legjobb filmdrámák nevezettjei közé. Helen Mirren nagy esélyese a legjobb színésznőnek járó elismerésnek, és a szakma szerint ezért a szerepéért a következő Oscar-díjat ő fogja átvenni.

A királynő hazai forgalmazója a Budapest Film, a filmet január 18-tól vetítik a hazai mozik.



Címkék

hír



nka emblema 2012